Nieuwe Nobelaer organiseert gratis activiteiten in Week van de Alfabetiseri

ETTEN-LEUR - In de Week van de Alfabetisering, van maandag 3 t/m zondag 9 september, zijn er in de Nieuwe Nobelaer diverse gratis workshops en bijeenkomsten.

2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met (digi)taal en zijn vaak laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan zoals solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook het voorlezen aan (klein)kinderen. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

Hoe meer mensen er van af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering. In samenwerking met gemeente Etten-Leur sluit Nieuwe Nobelaer aan met een programma van gratis workshops, inloopuren en andere activiteiten in de bibliotheek.

Voor meer informatie over de cursussen die gegeven gaan worden kunt u terecht op www.nieuwenobelaer.nl. Aanmelden kan via s.vanpeperstraten@nieuwenobelaer.nl, tel. 076-5045200 of meld je aan via de balie van Nieuwe Nobelaer. [l]