Afbeelding
Foto:

Wie doet het hoogste bod op shirt van Martijn Timmer?

ETTEN-LEUR - Een gele trui uit de Tour de France met daarop niet alleen de handtekening van winnaar Geraint Thomas, maar ook die van de nummers 2 tot en met 5 uit het algemeen klassement. Wie wil zo'n trui nou niet? Martijn Timmer heeft 'm, maar wil er van af. Wel tegen het hoogste bod voor een goed doel.

DOOR PETER HOUTEPEN

Timmer neemt op vrijdag 14 september samen met negen andere mensen namens team DEBA Etten-Leur deel aan de ColSensation in Frankrijk. Daarbij wil hij drie keer op de fiets van verschillende zijdes de mythische 1912 meter hoge Mont Ventoux beklimmen om geld in te zamelen voor het KWF en de strijd tegen kanker. Dat doet hij overigens niet voor de eerste keer. Toen zijn vrouw in 2015 de diagnose borstkanker kreeg, ging hij een jaar later ook al drie keer de berg op.

Vraag

Als sponsor van de Profronde van Etten-Leur, legde Martijn Timmer bij voorzitter Ronnie Buiks van de organiserende Stichting Wielertopsport Etten-Leur de vraag neer of het mogelijk was dat hij de handtekeningen van de bij de profronde aanwezige Top-5 van het algemeen klassement uit de Tour de France zou kunnen regelen. Zelf zou Timmer dan een originele gele trui leveren. Die kreeg hij gedoneerd door een betrokken klant, waar hij in de voorbereiding op de ColSensation geregeld mee gaat trainen. Als tegenprestatie beloofde Martijn om mee te komen helpen bij de opbouw van de Profronde. Ronnie Buiks stemde in met dat voorstel.

Persoonlijk

Tijdens het opbouwen van het start- en finishgedeelte van de ronde, liep Martijn bij toeval algemeen directeur Francois Moelands van TechnoSelect tegen het lijf, tevens hoofdsponsor van de Profronde Etten-Leur. "Toen hij van mijn plan vernam twijfelde hij geen moment en regelde een Meet & Greet-kaart, zodat ik de renners op zondag persoonlijk hun handtekeningen kon laten zetten op de gele trui." En zo geschiedde. Tour de France-winnaar Geraint Thomas signeerde zijn 'eigen' gele trui, net Als Tom Dumoulin, Chris Froome, Primoz Roglic en Steven Kruijswijk.

Collectors item

Een uniek collectors item dus, waar je niet graag afstand van doet zou je zeggen. Maar Martijn Timmer wil juist wél van de trui af. Op Marktplaats wordt de hoogste bieder eigenaar van de trui. De opbrengst van het shirt wordt toegevoegd aan de al bestaande donaties voor ColSensation. De eindtijd van de veiling is op de dag van ColSensation om 13.00 uur. De hoogste bieder ontvangt overigens niet alleen de trui, maar ook de foto's die van de ondertekening door de Top-5 uit de Tour de France in Etten-Leur zijn gemaakt.

Wil je zien wat tot nu toe geboden is op de trui en wil je eventueel overbieden? Kijk dan op Marktplaats en zoek op de steekwoorden gele trui en KWF.[l]