Wethouder Kes v Aert bij de prijs uitreiking van KV Focus
Wethouder Kes v Aert bij de prijs uitreiking van KV Focus Foto: Guus van Boheemen

KV Focus Korfbal toernooi op zaterdag in het water gevallen

ETTEN-LEUR - Het internationale Focus Korfbaltoernooi is deels in het water gevallen. Zonder afmeldingen werd er afgelopen zaterdag om 10.00 uur gestart met de eerste ronde. Al snel begon het te regenen en het werd steeds moeilijker om een goede wedstrijd te laten zien. Op een gegeven moment werden de wedstrijden van de allerkleinste afgelast. De kinderen waren door en door nat en werden niet meer warm.

Na het bestuderen van de weerbeelden moest men om 14.00 uur het besluit nemen om er helemaal te stoppen met het toernooi op zaterdag. Nu maar hopen dat het op zondag beter zou gaan. En dat is gelukt. De weersomstandigheden waren prima en het toernooi kon in zijn geheel uitgespeeld worden. Het was wat kleiner dan voorgaande jaren maar daarom niet minder spannend. Er werd op een sportieve manier gestreden om de overwinningen te behalen.

Cees Roovers wisselbokaal
n poule 1 was het ESKV Attila 1 dat de bovenste plaats wist te behalen en in poule 2 ging de eerste plaats naar de titelverdedigers DLKV1 uit Didam. Zij gingen samen uitmaken wie de Cees Roovers Wisselbokaal mee naar huis mocht nemen. Het werd een gelijk opgaande strijd die op het allerlaatste moment in het voordeel van DLKV werd beslist. Zij mochten uit handen van Jacqueline Roovers de wisselbokaal voor de tweede keer in ontvangst nemen. Voor de prijsuitreiking was ook de wethouder van Sportzaken in Etten-Leur Dhr. Kees van Aert aanwezig. We mogen stellen dat de toernooi commissie weer geweldig veel werk geleverd heeft om deze dagen tot een geslaagd weekend te mogen rekenen. Alleen jammer van het weer op zaterdag. Het is ze toch weer gelukt om ook teams uit Belgiƫ en een team uit Tsjechiƫ naar Etten-Leur te halen. En niet te vergeten natuurlijk alle teams die vanuit heel Nederland gekomen zijn.

Start trainingen
Maar zonder de vele vrijwilligers is het niet mogelijk om zoiets van de grond te krijgen. Gelukkig mogen we stellen dat we bij KV Focus blij mogen zijn dat zoveel leden en ouders van leden hun medewerking hebben verleend. Allemaal bedankt want zonder jullie was het zeker niet gelukt. Hopelijk volgend jaar weer. Nu gaan we weer over tot de dagelijkse gang van zaken. Op dinsdag en donderdagavond wordt er weer getraind op de velden aan de Olympiade. De selectie gaat op zaterdag 1 september naar Oosterhout. Daar gaan ze deelnemen aan een driekamp tussen Voltreffers, Eureka en Focus. De aanvang is 15.00 uur en kan gezien worden als de laatste voorbereiding op het seizoen dat het weekend daarna zal starten. Voor meer informatie over korfbal en KV Focus verwijs ik naar onze site www.kvfocus.nl en vandaar kan met naar onze facebookpagina. [l]