Goed bezocht tuinfeest 30-jarig jubileum Kenya Project

ETTEN-LEUR - Zondag 26 augustus was het dan zover; het tuinfeest om te vieren dat het Kenya Project inmiddels dertig jaar bestaat. Na het openingspraatje van voorzitter Luus Heeren onthulde burgemeester Miranda de Vries een banner. Deze is speciaal voor de gelegenheid gemaakt en zal vanaf nu regelmatig in de regio te zien zijn. Bijvoorbeeld bij presentaties en op markten waaraan we deelnemen.

Het jubileum is door veel mensen bezocht die zich bij het project betrokken voelen. De stemming zat er goed in door het afwisselende programma met live-muziek van Mart van Lieshout en Eep van Koesveld, spontaan aangevuld met zang van Marlies van Geene. Ook het optreden van goochelaar Wessel Kort werd erg goed ontvangen door het publiek.
Het zal duidelijk zijn dat het bestuur en de vrijwilligers ook na deze feestdag met veel energie aan hun doel blijven werken: het bevorderen van de zelfstandigheid van de weduwen van de Luo-bevolkingsgroep in Kenia. Hoewel er al veel is bereikt, is er nog genoeg werk te doen. Het volgende werkbezoek van het bestuur is van 17 september tot 4 oktober. Tijdens deze reis naar Kenia kan de door wateroverlast getroffen weduwen al worden meegedeeld dat er vier extra hutten gebouwd kunnen worden. Dit door de gulle gaven van donateurs tijdens ons jubileum. Bedankt hiervoor.

Winkeltje
Vanaf woensdag 29 augustus is Duka Matin, ons kleine winkeltje voor tweedehands spulletjes en curiosa op de Stationsstraat 60 in Etten-Leur, weer open na de zomersluiting. Openingstijden op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur. Klanten zijn weer van harte welkom om op deze manier de vrouwen in Kenia te ondersteunen. Voor meer informatie over het project: kenyaproject.nl [l]