Morris Fikke zwaait de scepter in 
DeHogeNeer’. Foto Frans van der Bom
Morris Fikke zwaait de scepter in DeHogeNeer’. Foto Frans van der Bom Foto: Frans van der Bom

Familie Fikke blaast 'De Hoge Neer' nieuw leven in!

ETTEN-LEUR - Het zal de oplettende Etten-Leurenaar niet ontgaan zijn dat er sinds kort weer volop activiteit plaats vindt in de monumentale boerderij waarin tot voor een jaar 'De Twee Gebroeders' gevestigd was. De familie Fikke ziet kansen in een historisch pand een op drie pijlers gefundeerde horecazaak te beginnen.

DOOR FRANS VAN DER BOM

Deze pijlers zijn: 'PANNENKOEKEN', het pannenkoekenhuis ; 'EVENTS', de mogelijkheid om in een oorspronkelijke hooischuur feesten te organiseren; en 'NIVO', dit is een luxe restaurant dat een BIB gourmand wil bereiken.

Horecafamilie

De familie Fikke is drie generaties actief binnen de horeca in Etten-Leur: In 1983 maakten Quentijn en Resi 'Het Witte Paard' met succes 'de huiskamer van Etten-Leur'. In 1996 nam hun zoon Jan Karel en zijn echtgenote Sheila het over en breidden het café uit met kamers. In 2005 kwamen Hotel Huis ten Bosch en Trivium erbij. Buiten Etten-Leur werd in 2013 'Hotel Port of Moerdijk' geopend. De jongste loot aan deze horeca-familie wordt 'DeHogeNeer', waar de derde generatie Fikke, in de persoon van Morris Fikke, de scepter zwaait.

Morris Fikke, vol ambitie.
De 24 jarige Morris voltooide in 2018 zijn studie 'internationaal hotelmanagement' aan de NHTV. Tijdens zijn stage bij het prestigieuze 'Huka Lodge' hotel in Nieuw Zeeland leerde hij van zijn mentor, zijn lijfmotief:" Elke dag je uiterste best doen om het beste uit jezelf te halen."
De fijne kneepjes van het boeiende horeca-vak kreeg hij thuis met de paplepel ingegoten. Met zijn zusje Gina mocht hij gedurende zijn basisschoolperiode iedere morgen voor schooltijd het terras van Het Witte Paard klaarzetten (voor 50 cent per dag!). Ze hebben nog geprobeerd het ook 's avonds af te sluiten om te sparen voor een play station, maar dat werd door de ouders niet goedgekeurd….

@DEHOGENEER
De prachtige boerderij stond vanaf oktober 2017 leeg. Vanaf april zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen. Het onderdeel 'PANNENKOEKEN' draait al vanaf 3 juni 2018 op volle toeren om kinderen met hun (groot)ouders heerlijk te laten spelen, eten en drinken bij de 4000m2 grote speeltuin. Vanaf 09.00 uur iedere dag geopend.
Bij 'EVENTS' kun je rouwen & trouwen; feesten en meetings of recepties bespreken voor groepen van 35 tot 600 personen.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de keuken voor 'NIVO'; het Bib Gourmand restaurant. Aan chefkok Timothy Ravelli zal het niet liggen: Hij wil van elk gerecht een schilderijtje maken!

Openingsaanbiedingen
Tijdens de open dag 6 september is iedere belangstellende tussen 16.00 uur en 19.00 uur welkom om het glas te heffen met de familie Fikke. Tijdens 'Lekker Etten-Leur' zal NIVO eveneens prominent aanwezig zijn.
Gedurende de maand september zijn er voor de jonge bezoekers van 'PANNENKOEKEN' gratis raketijsjes voorhanden.
In het restaurant 'NIVO' vindt er vanaf 7 september een soft-opening plaats. Hierbij kunnen de gasten uit het a la carte menu kiezen en daarna een beoordelingsformulier invullen. Het bijzondere is daarbij dat ze voor het menu betalen wat ze het zelf waard vonden. [l]