Koesterkastje.
Koesterkastje. Natasja van den Berg

Arti-tof pakt uit tijdens Etten-Leurse Open Atelierroute

ETTEN-LEUR - Op 14, 15 en 16 september vindt in Etten-Leur de Open Atelierroute plaats. Op 15 locaties zetten kunstenaars de deuren van hun werkplaats voor u open. Een adres dat u daarbij niet mag missen is het Arti-tof atelier, Oude Bredaseweg 118 (locatie 3), Etten-Leur.

Naast het openstellen van het atelier en tuin op bovengenoemde locatie zal er ook een installatie verrijzen op de Oude Bredaseweg te hoogte van 118 of in de tuin. De deelnemende kunstenaars gaan op 10 september gezamenlijk aan de slag om dat werk te maken. Ieder gaat vanuit zijn haar eigen expertise een inbreng leveren. Wat dat gaat worden? Tja, dat blijft nog even spannend en geheim! Alle dagen tussen 10:00 en 12:00 kunt u een klein proeverijtje krijgen, van workshops en cursussen bij Arti-tof! Voor deelname graag vooraf opgeven.

Wie treft u aan?

Gastkunstenaar: Emmy Bluemink

In haar laatste serie werken laat zij zich inspireren door vogels. Door vogels te schilderen in een karakteristieke houding geeft zij de vogels een gevoelsbeleving mee. Emmy’s werk ‘Gossip’ was vorige zomer te zien in de expositie ‘De lieve vrede’ in Breda. Haar werk werd door de kunstcommissie uit vele werken geselecteerd en verkozen voor een aansluitende expositie van diverse kunstenaars in de GGD in Breda.

Gastkunstenaar: Natasja van den Berg

Natasja maakt unieke houten kastjes met gebrandschilderd glas waarin je mooie kleine persoonlijke spulletjes vol herinneringen aan een dierbare in kunt bewaren. Koesterkastjes noemt Natasja ze ook wel liefkozend. Het gebrandschilderde raam verbergt een ruimte in het kastje waarin je je herinneringen aan een dierbare kunt bewaren. Je koestert het kunstwerk met de gebrandgeschilderde ramen en koestert je herinneringen aan je dierbare. We nodigen u uit om deze unieke kastjes en de emotionele kracht die ze herbergen voor de eigenaren te komen bewonderen. Drie prachtige unieke exemplaren stelt Natasja voor u tentoon.

Gastkunstenaar: Angelique van den Diepstraten

Als generalist werkt Angelique zowel abstract als figuratief. Angelique heeft een fascinatie voor uilen. Uilen, in allerlei vormen en soorten, zijn dan ook een terugkerend onderwerp van haar werken. Angelique haalt haar inspiratie uit haar textiele creaties, die ze verwerkt tot nieuwe eigenzinnige abstracte schilderwerken. Vormen, kleuren en lijnen vormen de vaste basiselementen voor haar onderzoek. Door textiel te gebruiken in haar creatieve proces voegt ze aan haar schilderijen nog meer expressiekracht toe. Laat u verrassen door haar spel in lijn, kleur en textuur.

Jacqueline Braat/Arti-tof

Jacqueline heeft de afgelopen 5 jaar een heel ontwikkelproces afgerond. Geïnspireerd door de reizen die ze heeft gemaakt heeft zij een eigen vorm gevonden om losheid of vrolijkheid aan haar werken mee te geven. Haar werken zijn in hun kleurgebruik geëvolueerd tot kleurrijke frivole werken waar je als toeschouwer positief door wordt geraakt. Haar buiten-schilderijen zijn deze atelierroute in haar tuin te zien! Nu hopen op mooi weer, zodat u in alle rust vanuit elk zithoekje van de werken én van de tuin kunt genieten. Nieuwe website is ook klaar kijk maar eens op www.jacquelinebraat.nl [l]