ETTEN-LEUR - Hoe maken we een viering fris en eigentijds en houden we het ook vertrouwd voor onze ‘vaste klanten’? Dat is de vraag die we ons gesteld hebben en die uitdaging gaan we aan.

Samen met de vier koren en het pastoresteam van de parochie vlechten we woord en zang, gebed en bezinning door elkaar rond het bekende lied van Claudia de Breij dat ons raakt in onze diep menselijke verlangens: Mag ik dan bij jou? Lambertuskoor, Petruskoor, de Kerzwervers en kinderkoor de Hartegalen voegen allemaal iets toe vanuit hun eigen repertoire. Zo mixen we verschillende soorten liturgische muziek met bekende popmuziek, kinderliedjes en een vleugje latijn. Dat laten we samen klinken met een hedendaags verhaal en het bijbelverhaal van Zacheüs, de kleine man, die sceptisch is maar toch in de boom klimt om iets mee te krijgen van een bijzondere gebeurtenis en dan van Jezus de vraag krijgt: “Mag ik dan bij jou?”

Kinderen kunnen er ook voor kiezen om tijdens de viering naar de Kinderwoorddienst te gaan in een aparte ruimte. Ze gaan dan aan de slag met een leuke kinderactiviteit rond het verhaal van Zacheüs.

Startzondag

Pratend over startzondag kwam in het team het idee naar voren om juist dit moment ook te gebruiken om ook ‘naar buiten te treden’. Een beetje geïnspireerd op het idee van de ‘kerkproeverij’ die landelijk georganiseerd wordt op 16 september in alle kerken. Natuurlijk zetten we onze deuren open op die dag! Iedereen is welkom! We nodigen je uit om op deze zondag naar de Lambertuskerk te komen om 11.00 uur. Ouders die een kind hebben laten dopen, een communicant of een vormeling hadden in het afgelopen jaar, onze bruidsparen en families dit jaar afscheid namen van een naaste. Startzondag is ook een dag voor onze vrijwilligers en het is een moment van ontmoeting voor alle parochianen en iedereen die belangstelling heeft om (weer) eens een viering mee te maken in de H. Mariaparochie.

Extra collecte

Voor veel gezinnen is het schooljaar weer begonnen. Dat is een dure periode met veel extra uitgaven, ook voor gezinnen die het met wat minder moeten doen. Daarom houden we tijdens de viering een extra collecte en we doen een inzameling voor de Voedselbank met het thema hygiëne. Dat past goed bij ‘een frisse start’ maken. Als u mee wilt doen, kunt u producten zoals zeep, douche gel of schoonmaakmiddelen meebrengen.

Na de viering is er koffie, thee en limonade. Er is alle gelegenheid voor ontmoeting en/of om bij te praten met elkaar. En, er zal een expositie zijn met werk van een aantal parochianen. Laat u verrassen en inspireren door hun creativiteit.[l]