Lotte, Jasmijn en Yfke.
Lotte, Jasmijn en Yfke. Cynthia

TSWB behaalt vijf promoties op eigen wedstrijd

ETTEN-LEUR - Zondag 9 september organiseerde TSWB in samenwerking met de Brabantse bond voor muziekverenigingen hun eigen wedstrijd in Etten-Leur. De wedstrijd werd gehouden in de sporthal Munnikenheide college.

Om 9 uur begon de wedstrijd. De TSWB sporters begonnen met de NTSB onderdelen, zoals twirling 1 baton, 2 baton en artistic twirl. Chloƫ, Tess, Bo, Samantha, Charissa en Leonie behaalde bij hun onderdeel hun plaatsingsscore voor het NK.

Yfke, Jasmijn en Lotte D hadden hun eerste wedstrijd voor de sterparade. Erg spannend voor onze jongste leden. Jasmijn behaalde een 7.5 en de derde plaats. Jasmijn plaatste zich voor de brabantse kampioenschappen. Lotte D werd 4de met 7.2 punten en Yfke behaalde de 5de plaats met 6.8 punten. De meiden zijn weer een ervaring rijker.

's Middags waren dan ook de rest van de sporters van TSWB aan de beurt. In de jeugd 3 basis klasse behaalde Minte de 9de plaats, Lotte T werd 5de, Quinty 4de en Tessa behaalde de 2de plaats.

In de jeugd -3 midden klasse behaalde Chloe de 2de plaats en Tess werd 1ste met maar liefst 86.6 punten, wat betekend dat ze promoveerd naar de top klasse.

In de junior midden klasse behaalde Naomi de 6de plaats, Dominique werd 5de, Leonie 4de, Nikki 3de en Samantha werd 1ste en ook zij promoveerde naar de top klasse.

Kristy behaalde in de senior basis klasse de 11de plaats. En in de senior midden klasse behaalde Evelien de 2de plaats en Charissa werd eerste. Bo werd eerst in de senior top klasse.

Het duo Yfke en Lotte D behaalde een 2de plaats in de jeugd 2 categorie. Amber en Quinty behaalde de 4de plaats in de jeugd 3 basis klasse.

In de junior basis klasse werd het duo Dominique en Nikki 4de, Tessa en Samantha werden 2de en het duo Leonie en Naomi werden eerste. De duo's Leonie en Naomi, Tesssa en Samanta behaalde genoeg punten om te promoveren, zij gaan volgende keer deelnemen in de middenklasse.

Ook het senior basis duo Evelien en Bo kregen promotie, dus ook zij gaan naar de midden klasse.

De meiden van het D-team (Minte, Lotte D, Lotte T, Amber, Quinty, Yfke, Jasmijn) behaalde een 3de plaats.

Het B-team (Tess, Chloe, Nikki, Samantha, Naomi, Leonie, Dominique) behaalde in de junior midden klasse een eerste plaats. Ook het C-team (Bo, Evelien, Charissa, Jay, Kyra) behaalde de eerste plaats in hun senior basis klasse.

Verder deed het A-team mee (Bo, Charissa, Kristy, Naomi, Nikki, Dominique, Samantha, Leonie) hun doen mee aan het onderdeel team twirling. Ook zij behaalde de eerste plaats.

In totaal behaalde er maar liefst 5 routines van TSWB promotie, dus die zien we over 6 weken terug in een hogere klasse.

In november worden de Brabantse Kampioenschappen gehouden in Waalwijk. Ook daar zullen vele leden van TSWB aan deelnemen.

Wilt u zoon/dochter een keer komen kijken op een training?

We trainen maandag, woensdag en donderdagavond in sporthal de Gong. U kunt contact opnemen met: tswb.coaches@gmail.com. [l]