De kop is eraf voor waterpoloteam DIO/Hieronymus GD

ETTEN-LEUR - De jongens en meiden van het samengestelde waterpoloteam voor jeugd onder 13 van Z&PC DIO en Hieronymus zijn er klaar voor, de competitie kan beginnen! Zowel de waterpolo vereniging uit Etten-Leur als de waterpolo vereniging uit Roosendaal kon met de nieuwe aanwas aan jeugdspelers nét geen volledig nieuw jeugdteam in de D-categorie samenstellen. Om het enthousiasme van de jonge spelers toch te kunnen voeden, besloten de clubs de handen ineen te slaan en samen één team te vormen voor de competitie van dit jaar; DIO/Hieronymus GD. Na 2 toernooien kijken zij nu uit naar de competitiewedstrijden in hun categorie.

Op 1 september deden de spelers mee aan het waterpolo toernooi van SBC2000 in Breda. De aanmoedigingen vanaf de kant, door ouders en spelers uit de seniorenteams van beide verenigingen, gaven het team goede moed en met tips en trucs van coach/trainer Cindy werd zelfs 1 van de 3 wedstrijden gewonnen. Het lange wachten tussendoor was absoluut geen straf. Met dank aan het prachtige weer en de teambuildingsspelletjes die georganiseerd waren door trainers Daniël, Cas en Ryan kwamen ze de dag prima door. Het team ging moe maar voldaan naar huis.

Zaterdag 8 september stond het toernooi van OZ&PC De Warande op de planning. Wederom een lange dag, maar ook dit keer werden de wedstrijden afgewisseld met spellen om elkaar beter te leren kennen en hadden de spelers dus ook tijdens het wachten weer heel veel lol met elkaar. En, de teambuilding plus het trainen doordeweeks wierp zijn vruchten af; De eerste wedstrijd tegen Dordrecht werd verloren met 6-2, maar het team liet zich niet zomaar aan de kant zetten. De schouders gingen eronder en de volgende wedstrijden tegen Amersfoort, Zoetermeer en Dendermonde (B) werden met 9-3, 10-3 en 9-0 gewonnen. Dit leverde het team een mooie 2e plaats in hun poule op. Wat een prestatie voor deze starters!

Eind september reist DIO/Hieronymus GD weer af naar OZ&PC De Warande voor hun 1e competitiewedstrijd. De spelers Jorrit, Lonneke, Rick, Siem, Miguel, Bas, Lars, Saar, Manley, Damian, Ayça, Vito en keeper Yorick zijn er klaar voor. Trainer/Coach Cindy (namens Hieronymus) en coach Bart en trainers Daniël, Cas en Ryan (namens Z&PC DIO) gaan er samen met hen een gezellig en sportief competitieseizoen van maken en hopen op net zulke leuke wedstrijden als tijdens de afgelopen toernooien.

Lijkt waterpolo jou ook wel wat? Kom dan een keer meetrainen! Voor vragen, kun je contact opnemen met Johan Meeusen via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal). [l]