Oud en gelukkig?

ETTEN-LEUR - Marc De Koninck (71) zingt steeds meer over ‘het merkwaardige verschijnsel dat ouder worden heet’. Hij is oud-journalist (Den Haag, Brussel en Washington) en singer-songwriter, die met eigen gitaarbegeleiding ook over onderwerpen uit het nieuws zingt. Door te spelen met taal probeert Marc er ‘vrolijke liedjes over treurige zaken’ van te maken.

Het genre is cabaret en Hollands chanson, vooral bedoeld voor een ‘wat rijper’ publiek dat ervan houdt om nog waarachtig te luisteren. Zijn site geeft je een voorproefje: www.deliedjeskrant.nl
Marc De Koninck is oud-journalist en singer-songwriter, die met eigen gitaarbegeleiding zingt over onderwerpen uit het nieuws en de laatste jaren steeds meer over ‘mijn persoonlijke actualiteit: het merkwaardige verschijnsel dat ouder worden heet’. Daarin komen allerlei verdrietige, grappige en troostende aspecten van dat fenomeen aan de orde. Door te spelen met de Nederlandse taal probeert Marc er ‘vrolijke liedjes over treurige zaken’ van te maken, die naar hij hoopt vaker een lach dan een traan opwekken. Het genre houdt het midden tussen cabaret en Hollands chanson en is dan ook vooral bedoeld voor een ‘wat rijper’ publiek dat ervan houdt om nog waarachtig te luisteren. In zijn journalistieke leven schreef Marc De Koninck voor een groot aantal dagbladen (waaronder De Stem) vanuit politiek Den Haag, Brussel en Washington. Liedjes schrijven en zingen is daarnaast zijn levenslange hobby geweest waaraan hij sinds zijn pensioen meer tijd kan wijden.

Wanneer
Zondag 23 september van 15.00-17.00 uur in het Trouwkerkje, Van Bergenplein 1, 4871CD Etten-Leur
Aanmelden mag: contact@zininetten-leur.nl
Toegang: vrijwillige bijdrage. [l]