Vredesavond met muziek, zang en Walk of Peace

ETTEN-LEUR - De komst van vluchtelingen doet ons steeds weer beseffen dat vrede niet vanzelfsprekend is. Beelden van oorlogen, geweld, terreur zijn items van vrijwel elk nieuwsbericht. Velen van ons voelen zich al langere tijd niet meer veilig, ook niet in hun eigen stad of dorp. Dit alles onderstreept het belang dat we ons moeten blijven inzetten voor vrede.

De vredesweek is hét moment om samen in actie te komen. Door heel Nederland worden er tijdens deze Nationale Vredesweek festivals, lezingen, vieringen, wandelingen, debatten en filmavonden georganiseerd. Vrijdag 21 september is de Internationale dag van de Vrede. Op deze dag zal er ook in Etten-Leur specifiek aandacht zijn voor vrede dichtbij en wereldwijd.

Vredesavond Etten-Leur

Op 21 september zal er voor derde jaar een vredesavond gehouden worden in de Schonckzaal van het oude Raadhuis (Markt 1) met aansluitend de 'Walk of Peace' naar de vredesboom die in 2016 op initiatief van het Oecumenisch Overleg Etten-Leur, geplant werd in het Oderkerkpark.

Thema

Vanaf 19.45 uur wordt iedereen welkom geheten met een kopje koffie/ thee. Als thema dit jaar is gekozen voor een uitspraak van Anselm Grün: "Vreedzaam samenleven is het kostbaarst goed van de gemeenschap". Rond dit thema is een bijzonder programma georganiseerd in Etten-Leur. Edwin Ruigrok, identiteitsmedewerker van vredesbeweging PAX is bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de avond. De muzikale invulling zal dit jaar verzorgd worden door Marloes en Annemijn Koole.

Walk of Peace

Rond 21.15 uur wordt vanuit het gemeentehuis de 'Walk of Peace’ gehouden, een lichtjestocht naar de vredesboom in het Oderkerkpark. Ook daar zal, behalve het plaatsen van lichtjes rond de vredesboom, met zang en gedichten aandacht zijn voor het wereldwijde, universele verlangen naar vrede. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, is van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze vredesmanifestatie. Vreedzaam samenleven is een keuze. Niet verdeeld, maar samen. Vrede kun je leren, van elkaar.[l]