Muziek als communicatiemiddel bij mensen met dementie

ETTEN-LEUR - Alzheimer café is op donderdag 20 september. In verband met Wereld Alzheimer Dag vindt het Alzheimer café eenmalig plaats in de bibliotheek.

'Muziek als communicatiemiddel bij mensen met dementie’ staat deze avond centraal. De gastspreker is is Machgiel Bakker, docent muziekgeschiedenis, muziektherapeut en mede-eigenaar van radio Remember.
In een interactief college legt Machgiel Bakker uit welke muziekstromingen van belang zijn voor de grote groep van mensen met dementie (overwegend 80-plus) en hoe je die muziek actief kan inzetten als middel tot communicatie. De liedjes en stijlen die in het college te beluisteren zijn, komen direct uit de muziektherapie praktijk van Bakker en hebben hun waarde bewezen. En u leert hoe de juiste muziek kan inspelen op de emoties van iemand.
De wijkzuster en de casemanager dementie zijn aanwezig met informatie.
Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00-21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het Alzheimer café vindt eenmalig plaats in de bibliotheek, Anna van Berghemlaan 4, 4872 AZ, Etten-Leur.
De toegang is vrij. Graag verwelkomen wij u en andere belangstellenden.
Wanneer uw naaste met dementie niet meer de mogelijkheid heeft het Café te bezoeken is het mogelijk iemand van SurplusWelzijn, informele zorg te bellen voor ondersteunende aanwezigheid: 06-28083540; mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl. [l]