Slagwerkgroep STIXX.
Slagwerkgroep STIXX. Femke Nouws

Muziekvereniging Constantia houdt open repetitie

ETTEN-LEUR - Op dinsdag 25 september organiseert muziekvereniging Constantia een open repetitie. Op deze avond kan iedereen die wil vrijblijvend meespelen met een van de orkesten of met de slagwerkgroep.

Stixx, de slagwerkgroep repeteert van 19:30 tot 20:30 onder leiding van Tony van den Broek.

Van 18.30 tot 19.15 uur repeteert het Klein Orkest, hierin spelen lagere- en middelbare scholieren die minstens twee jaar muziekles hebben. Ze spelen leuke stukken zoals bijvoorbeeld Harry Potter, Brazil en Happy.

Om 19.30 uur is de repetitie van het Groot Orkest. Dit zijn studenten en voornamelijk volwassenen. Ze spelen verschillende soorten muziek, van Glenn Miller tot Marco Borsato. Maar ook mooie klassieke stukken. De repetitie duurt tot 21.30 uur en daarna is er de mogelijkheid om nog gezellig iets te drinken.

Er wordt net als anders gerepeteerd, maar er wordt rekening gehouden met de gasten van de avond. Je kunt de hele avond meespelen, een uurtje of anders ook alleen even kijken. Op deze manier geven krijg je een goed beeld over Constantia, hoe we repeteren, welke soort muziek we spelen en uiteraard maak je kennis met de dirigente Arlette Zwaans.

Hoewel je gewoon kunt binnenlopen vinden we het prettig als je vooraf aangeeft dat je van plan bent te komen. Dat kan eenvoudig door een kort mailtje te sturen naar opleiding@constantia-el.nl. Als je zelf geen instrument hebt kunnen we een instrument voor je regelen voor die avond. Als je een eigen instrument hebt kun je dat natuurlijk zelf meenemen. Als je je opgeeft, sturen we je de bladmuziek toe van de muziek die we gaan repeteren.

We repeteren in Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2 in Etten-Leur. [l]