Zwaarbevochten overwinning Unitas'30 JO19-3

ETTEN-LEUR - Na het gelijke spel bij JEKA stond de 2e bekertegenstander Baronie op het programma. Omdat zij de week ervoor met 10-2 hadden gewonnen beloofde het een pittige partij te worden. Unitas JO19-3 is dit jaar een team wat gevormd is uit meerdere teams van vorig seizoen dus de samensmelting vergt nog enige voorbereiding voor de technische leiding bestaande uit Ron, Chris en Antonio.

De wedstrijd begon rommelig met veel balverlies van beide kanten en slechts een paar kansjes. Goed doorzetten van Max over de vleugel zorgde voor paniek en een handsbal van een Baroniespeler. Daan voltrok het vonnis en het stond 1-0. Hierna volgde een fase waarin onze verdediging onder leiding van Willem, Sven, Jop en Nikkie het zwaar te verduren kreeg, met uiteindelijk net voor de rust een mooi doelpunt van Baronie waar keeper Collin geen verweer op had.

De 2e helft startte met een aanvallend Unitas. Giovanni en Malik zette op links stevig aan en Baronie wankelde. Het was een voorzet vanaf rechts door Tristan waarop Jari besloot met de buik de bal over de lijn te drukken. Snel erna maakte hij de 3-1 waardoor Baronie geknakt leek. Echter een klein foutje achterin en het stond 3-2. Met knokkers Bas, Sill en Romeo werd Baronie geen kans meer gegund en pakte de JO19-3 een goede overwinning.

Unitas’30 JO15-6

Zaterdag 15 september stond de derde bekerwedstrijd voor Unitas’30 JO15-6 thuis JEKA JO15-7 op het programma. Gezien de uitslagen zou het wel eens een mooie gelijkwaardige pot kunnen worden. Maar hoe anders pakte het uit..

We begonnen goed gemotiveerd. Al kreeg JEKA wel de eerste kans. Daarna was het Unitas’30 JO15-5 dat een paar keer lekker combineerde. Na zo’n snelle combinatie werd Stijn in de 5e minuut de diepte in gestuurd en hij kon de bal fraai over de keeper van JEKA in het doel schieten. 1-0.
JEKA liet het er duidelijk niet bij zitten en kreeg in de 7e minuut uit een counter weer een goede kans. Maar onze verdediging wist deze goed af te stoppen.

Toch bleef JEKA aanzetten en onze spelers probeerde met man en macht een tegen goal te voorkomen. Dat lukte tot de 19e minuut: waarin JEKA de 1-1 via een mooi schot wist te maken. Op zich een terechte gelijkmaker en nog niets aan de hand. Maar opbouwend wilde het niet echt meer lukken bij Unitas’30 en we liepen vaker achter de tegenstander aan dan dat we zelf het spel bepaalden. Toch gingen we met 1-1 de rust in.

Na de rust tapten we echter uit een heel ander vaatje. Er waren kwaaltjes en lichte blessures, waardoor er omzettingen nodig waren. Verder bleven we nog steeds vaker achter JEKA aanlopen dan zelf samen te voetballen. Resultaat : JEKA wist uit te lopen naar een eind overwinning van 1-8.

Jammer voor ons, maar een terechte overwinning voor JEKA. We gaan er voor trainen dat we meer voetballend samen spelen en de inzet van het begin van de wedstrijd langer kunnen volhouden en hopelijk heeft dat volgende week in de eerste competitie wedstrijd zijn goede uitwerking. [l]