Team Z&PC DIO op EMK in Sloveniƫ.
Team Z&PC DIO op EMK in Sloveniƫ. Maurice Verburg

Z&PC DIO behaalt mooie resultaten op Europese Masters Kampioenschappen in Slovenië

ETTEN-LEUR - Van 2 september t/m 9 september hebben Siska Post, Anita Smits, Mathijs van der Logt en Susanne van der Linden deelgenomen aan het EMK in Sloveniƫ. Het toernooi vond plaats in het mooie buitenbad in Kranj.

Anita Smits, die uitkomt voor de Bonaire Barracudas, maar door haar vele jaren bij DIO toch nog bij DIO hoort, mocht de spits afbijten op zondag. Ze zwom 800m vrije slag, hier zwom naar een 6e plaats in haar leeftijdscategorie 45+. Haar tijd was 24 seconden sneller dan tijdens het WMK in Boedapest vorig jaar. Op maandag dook ze het water in voor de 100m vlinderslag, ook hier weer een knappe 6e plaats.

De volgende dag verscheen Anita aan de start voor de 200m schoolslag, deze verliep iets minder soepel, maar in een constante race zwom naar de 14e plaats in een druk bezet veld tijdens dit EMK. Op woensdag had Anita een druk programma, met in de ochtend de 200m wisselslag. Deze zwom ze binnen de top 10, waarbij vooral haar borstcrawl heel sterk was. Later in de middag was de 400m vrije slag. Ze zwom een hele goede en sterke race, in 5:19:13 haalde ze haar hoogste klassering, een verdiende 5e plaats.

Siska, uit Oudenbosch, was door het starten van haar Master opleiding alleen de eerste helft van de week aanwezig op het kampioenschap. Op maandag verscheen ze aan de start op de 200m vrije slag, door een erg drukke zomerperiode op het werk kwam daar helaas niet haar gewenste tijd uit, maar wel een mooie 18e plaats in haar leeftijdscategorie 30+. Op de 50m schoolslag die ze daarna zwom, had ze een nette tijd van 40:33. De volgende dag stond er voor haar de favoriete 50m vrije slag op het programma. Na 1 baan knallen naar de overkant met zo min mogelijk ademhalen tikte ze aan in 30:94 en een 17e plaats.

Susanne mocht voor het eerst aan de start verschijnen op maandag op de 50m schoolslag, ze sprintte naar de overkant van het zwembad in Kranj in een PR van maar liefst 7 tiende. Haar tijd 36:85 was goed voor een 10e plaats in de leeftijdscategorie 30+. De volgende ochtend stond er 200m schoolslag op het programma, hier zwom ze een stabiele tijd en werd 5e. Op woensdag dook Susanne het water in voor de 200m wisselslag, haar opening op de eerste 50m vlinderslag was zo hard, dat ze daarop een PR zwom. Hierdoor kreeg ze het op de laatste 50m erg zwaar, maar ze redde het toch tot een tijd sneller dan vorig jaar in Boedapest, en bezorgde haar een 5e plaats. Voor haar laatste afstand op vrijdag verliep de voorbereiding iets anders dan normaal. Door het onweer werd de wedstrijd vlak voordat Susanne moest zwemmen 40 minuten stil gelegd. Toch zwom een nette tijd en werd knap 8e in een sterk deelnemersveld.

Mathijs, uit Hoeven, moest wat langer wachten tot hij van start mocht, op dinsdag zwom hij voor het eerst de 100m rugcrawl. Hij zwom in het buitenbad een knappe 1:03:75 en werd 5e. De volgende dag stond ook voor Mathijs de 200m wisselslag op het programma. De schoolslag is niet zijn sterkste slag en dat merkte hij goed, toch zette hij een hele mooie tijd weg: 2:26:86. Dit was zijn eerste tijd in het 50m bad en dat bezorgde hem een 8e plaats. De volgende dag was het tijd voor de gevreesde 200m rugcrawl. Hij bouwde zijn race deze keer erg goed op en dat resulteerde in een nette tijd, met weer een 5e plaats. Ook de laatste dag zwom hij top 10, 8e plaats. Deze keer op de 50m rugcrawl, met een minder goede finish kwam hij toch nog onder de 30sec.

De DIO masters kijken terug op een geslaagd toernooi en bedanken hun medezwemmers voor de support.[l]