Teamfoto Internos VE1.
Teamfoto Internos VE1. Eric van der Linden

Oude tijden herleven bij donderdagavond voetbal competitie vv Internos

ETTEN-LEUR - Zodra spelers van senioren voetbalteams een bepaalde leeftijd bereiken, vallen er elk seizoen wat spelers af omdat er andere prioriteiten op het programma staan, zoals carrière en gezin.

De KNVB heeft hier sinds een aantal jaar een oplossing voor gecreëerd, door op een vriendelijk tijdstip doordeweeks een veteranen competitie te organiseren. Vv Internos ondersteunt dit initiatief, en dit seizoen is het eerste team gestart: Internos VE1. Hierdoor heeft een groep oude (voetbal-) vrienden de mogelijkheid gekregen om net als “vroeger” samen de wei in te gaan. Uiteraard is het de doelstelling om zowel op sportief als sociaal vlak een leuke avond te beleven. De wedstrijden vinden plaats in een vriendschappelijke ambiance, maar omdat het toch een competitie is zijn ze ook weer niet voor spek en bonen. De aangepaste regelgeving (geen slidings / duels als in zaalvoetbal / geen buitenspel) zorgen ervoor dat er een goede sfeer heerst waar geen grens- en scheidsrechter benodigd is, maar slechts een spelbegeleider.

We zijn nu als nieuw gevormd team 2 speelrondes onderweg, en de spelvreugde spat ervan af. De goedgevormde lichamen zien er nog steeds top uit in de Internos clubtenues, en er wordt binnen de conditionele en fysieke mogelijkheden om elke vierkante meter gestreden. Het is dan wel een 40+ competitie (met mogelijkheid tot 2 dispensatiespelers van 35+) met navenant tempo, maar fanatisme, inzicht, techniek en teamspirit blijken er nog bij eenieder in te zitten.

Wij danken (het bestuur van) vv Internos voor het mogelijk maken van deze geweldig leuke sportbeveling, en verwachten zowel de gezellige Internos kantine als plaatselijke horeca nog veel bezoeken te plegen in de derde helft. [l]