Knappe tijden van Roadrunners op weg en baan

ETTEN-LEUR - In de voorbije weken kwamen een aantal leden uit in regionale wegwedstrijden en op baanwedstrijden elders in het land.

Tien van ’t Aogje

In Princenhage liepen Wessel Roks, Dennis van den Bemt en Albert Vermunt de 5 km. Wessel bereikte een mooie 7e plaats en realiseerde een knappe tijd van 17.48. Dennis werd 10e in 18.27 en Albert Vermunt kwam uit op 28.07. Een mooie 9e plaats in de categorie M35 realiseerde Jeroen Hollebrands op de wedstrijdafstand van 10 km die hij aflegde in 42.36.

Baanwedstrijden Wageningen

Wessel Roks en Thijs Staps namen op 21 september deel aan baanwedstrijden in het Gelderse Wageningen. De weersomstandigheden waren slecht te noemen. Thijs Staps bofte in zijn serie nog met het weer. Helaas verleidde dit hem om te voortvarend van start te gaan. Tot 3000 meter kon hij dat hoge tempo volhouden waarna het verval intrad. Thijs liep de voor hem tegenvallende tijd van 17.21. Wessel trof het niet met het weer. Hij moest in zijn serie lopen in de stromende regen. Desondanks liep hij een puike race wat hem bracht tot de tijd van 17.23. Hiermee bleef hij twee seconden verwijderd van zijn beste tijd ooit.

De 10 Door Dik en Dun te Steenbergen

Birgit Voorn toonde haar vorm in de wedstrijd over 10 km in Steenbergen. In een mooi gevecht met haar rivale José van der Linden wist zij zich de snelste en behaalde een mooie 3e plaats overall. In haar leeftijdscategorie V45 betekende dat de beste plaats. Birgit kwam tot de uitstekende tijd van 43.04. In haar groeiende vorm moet een tijd onder de 43 minuten te realiseren zijn. In de twee resterende wedstrijden van het Westbrabant Loopcircuit wordt beslist wie de sterkste vrouw is in die leeftijdscategorie.

Hans van der Meer ging ook van start op de afstand van 10 km. Na wat blessureleed Is Hans weer aan het teugkomen. Hij werd in Steenbegen 2e 65-plusser in 47.22. [l]