35 jaar geleden toen het begon. ARCHIEFFOTO
35 jaar geleden toen het begon. ARCHIEFFOTO Foto:

John en Miranda Pertijs 35 jaar in het vak

ETTEN-LEUR - Het is in de hete zomer van 1983 dat John en Miranda hun passie in praktijk gaan brengen met het openen van een dansschool aan het Lichttorenhoofd in Etten-Leur.

Omdat het officiƫle seizoen pas in september begon organiseerde John tijdens de zomerperiode dansavonden voor de volwassenen en disco-avonden voor de jeugd.

Toen iedereen in september terug was van vakantie begon het voor de jeugd ineens storm te lopen, hieruit is de discotheek Le Magnifique ontstaan. Ook de danslessen voor jeugd en volwassenen namen in de jaren daarna een enorme toevlucht.

Miranda was in juli al begonnen met het geven van aerobiclessen. Tegelijkertijd volgde zij verschillende opleidingen en workshops waardoor zij zich specialiseerde in deze tak van sport. In 1983 behaalde zij de titel Miss Aerobic van Nederland samen met haar Heartbeatdancers. Heartbeat Aerobics werd een groot succes en na 7 jaar assisteren bij broer John, is zij zich volledig gaan toeleggen en specialiseren in groeplessen voor alle leeftijden.

Behalve het geven van lessen organiseerden John en Miranda talloze thema-avonden voor en met hun leerlingen en gaven zij vele demonstraties in de dansschool, bij het sportgala, de Amiltobeurs en andere plaatsen waaronder radio en tv. Vele hoogtepunten zouden er volgen vanaf de begin jaren 80. Voor John zijn dat vooral de danslessen en de optredens van artiesten in Le Magnifique met als klapper het eerste optreden van Eddy Wally in 1999, het publiek ging helemaal uit zijn dak.

De passie voor de groeslessen is gebleven voor Miranda. Zij geeft zelf nog steeds 3 uur per week les met heel veel plezier. Samen met een team van meer dan 30 medewerkers weet zij zich te onderscheiden als de specialist van groepslessen in sport en dans.

Een van de hoogtepunten zijn de jaarlijkse dansshows waarbij alle kids op mogen treden in het theater en mogen schitteren op een prachtig podium. Daarnaast de WK Streetdance in Glasgow waar Miranda samen met de wedstrijddansers, ouders en trainster naar toe gaat en daar mooie momenten beleeft. Het is niet alleen erg gezellig maar de dansers presteren ook heel goed, zelfs de wereld titel!

Op zondag 7 oktober vieren zij het 35 jarig jubileum op het Trivium bij Trivium Sport & Dance. Samen met leerlingen en oud leerlingen gaan zij er een mooie dag vol herinneringen van maken. Voor alle informatie kunt u kijken op de website www.johnpertijsdancecenter.nl en www.triviumsport.nl

Ook op de Facebook van John Pertijs Dance Center en Trivium Sport kunt u via berichten en fotoreportages genieten van die goede oude tijd. [l]