Vlnr: Medewerkers Dennis, Edison en Sarai helpen mee met de voorbereidingen. FOTO MONIQUE JANSEN
Vlnr: Medewerkers Dennis, Edison en Sarai helpen mee met de voorbereidingen. FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Kiezen uit 200 pannenkoeken bij Frittella het Regiment

ETTEN-LEUR - Pannenkoekenhuis Frittella Het Regiment aan het Grauwe Poldervoetpad in Etten-Leur (her)opent zaterdag de deuren. "We gaan werken met een bijzonder bestaand concept. Het wordt ons vierde restaurant. Ook bijzonder is dat gasten bij ons keuze hebben uit 200 pannenkoeken", vertellen ondernemers Christiaan, Saskia en Roeland van Engen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het drietal bestaat uit twee broers en één zus. Ze zijn al jaren compagnons en hebben zich gespecialiseerd in het bieden van werk aan mensen die wat extra begeleiding nodig hebben. Frittella Het Regiment is een leerwerkbedrijf. "Een belangrijk verschil met andere initiatieven is dat mensen bij ons echt in loondienst zijn. Dat is iets anders dan dagbesteding. Wij leiden onze mensen ook op voor een diploma. Docenten komen zelf naar Frittella om les te geven", vertelt Saskia.

Derde pannenkoekenhuis

Pannenkoekenhuis Frittella Het Regiment wordt het derde pannenkoekenhuis van het drietal. Het concept draait al met veel succes in Papendrecht en Gorinchem. "Het bleek echt een schot in de roos. We zien dat ook mensen die niet op een reguliere arbeidsplaats terecht kunnen graag aan het werk willen. Onze ervaring is ook dat het om hele bevlogen medewerkers gaat", geeft Christiaan aan. "Wij kijken voornamelijk naar wat mensen wèl kunnen."

Nostalgische inrichting

Het oude pannenkoekenhuis is korte tijd dicht geweest, maar het drietal heeft met alle medewerkers hard gewerkt om alles af te krijgen. De nostalgische inrichting bleef behouden, maar onderging wel een opknapbeurt. Ook de keuken is gemoderniseerd. Het restaurant beschikt over een ruim en overzichtelijk terras waar het met lekker weer goed vertoeven is. "We zitten ook op een ideale locatie: dichtbij de stad, maar toch rustig in een eigen winkelcentrum", vindt Saskia.

Menukaart

De tweehonderd pannenkoeken worden overzichtelijk gepresenteerd op een menukaart. Bijzonder is dat veel soorten zijn verzonnen door medewerkers én gasten. Die krijgen dan ook hun naam. "We bieden alledaagse pannenkoeken, maar je kunt bij ons ook een pannenkoek frikandel speciaal of pannenkoek met stroopwafels bestellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op onze menukaart", lacht Christiaan. Daarnaast beschikt het pannenkoekenhuis ook over een uitgebreide broodjeskaart en zijn er verschillende arrangementen met high tea, koffie, bier en ranja (voor de kinderen) verkrijgbaar. Al het eten wordt door de medewerkers vers bereid. "Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de kruidenboter en aioli", geeft Saskia als voorbeeld. Het pannenkoekenhuis is ook nog op zoek naar personeel. Wie interesse heeft, is welkom om te komen kijken. Burgemeester Miranda de Vries verricht zaterdag de opening.[l]

Openingstijden:

Dinsdag tot zaterdag. Doordeweeks van 12.00 tot 20.00 en op zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur.