In het gebouw maken klanten kennis met de (technologische) mogelijkheden die het zelfstandig, veilig en comfortabel wonen mogelijk maken.
In het gebouw maken klanten kennis met de (technologische) mogelijkheden die het zelfstandig, veilig en comfortabel wonen mogelijk maken. Foto:

Centrum voor Wonen Etten-Leur opent de deuren

Chapeau

Alles onder één dak op het gebied van wonen, zorg en financiën

ETTEN-LEUR - In het voormalige onderkomen van wijkvereniging Centrum Oost aan het Vincent van Goghplein 37, heeft de opening plaatsgevonden van Centrum voor Wonen Etten-Leur. Hier geven Avoord, Rabobank West-Brabant Noord en KoningsWonen sinds begin deze week gratis advies.

Woningeigenaren of huurders kunnen aan het Vincent van Goghplein terecht voor informatie op het gebied van wonen, zorg en financiƫn. Centrum voor Wonen Etten-Leur geeft advies over een groot aantal onderwerpen waar met name 55 plussers mee te maken krijgen, zoals: De kinderen gaan het huis uit. Wat nu?; Mijn partner is overleden; kan ik hier blijven wonen?; Ik wil in mijn eigen huis blijven wonen als ik ouder word. Welke aanpassingen kan ik doorvoeren in mijn woning en kan ik dat betalen?; Ik heb een zorgvraag, hoe kan ik die het beste invullen?

Comfortabel

Met een druk op de knop opende wethouder Kees van Aert vrijdag officieel het Centrum voor Wonen. In het gebouw maken klanten kennis met de (technologische) mogelijkheden die het zelfstandig, veilig en comfortabel wonen mogelijk maken. Zoals een deurcamera, slimme sloten, het automatisch openen en sluiten van gordijnen, persoonsalarmering of een verlichtingsplan. Centrum voor Wonen geeft advies over welke aanpassingen mogelijk zijn en hoe deze gefinancierd kunnen worden.

Experts

Naast aanpassingen in de woning, kan een klant terecht met concrete vragen over het regelen van zorg in de eigen woonomgeving en financiƫle zaken. Door experts van de aangesloten partijen worden klanten geadviseerd over bijvoorbeeld woningfinanciering of vermogenszaken; gewenste (toekomstige) zorg of levensloopbestendig maken van de woning of een eventuele verhuiswens naar een meer geschikte of comfortabelere woning.

Verbindend
Ook de gemeente Etten-Leur is trots dat zij de eerste gemeente in de regio is die over een dergelijk centrum voor woonvragen beschikt. Zij zien het Centrum voor Wonen als de verbindende schakel tussen burgers, bedrijven en gemeente met betrekking tot vele woonvragen.

Het Centrum voor Wonen is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 13.00 uur.

Afbeelding