Unitas'30 JO8-1 start competitie met overwinning

ETTEN-LEUR - De competitie van Unitas’30 JO8-1 is gestart met een overwinning op Groen Wit JO8-1.

De eerste wedstrijd van de competitie wordt gespeeld op de velden van Unitas '30. Ondanks de weersvoorspellingen hebben we 2x20 minuten droog gehouden wat voor de spelers maar zeker ook voor de begeleiding en het publiek wel erg fijn was! De wedstrijd werd gestart met Yessin in het doel en Arjan, Senn, Benjamin, Jayson en Brian op het veld.

Groen Wit had er gelijk zin in en Jayson moest dan ook meteen aan de bak in de verdediging. Gelukkig was ook hij vanaf het begin scherp en voorkwam hij een doelpunt. Er gebeurde al veel in de eerste 5 minuten; goed samenspel van Benjamin en Brian, Arjan die zich als een haas over het veld bewoog en goede verdedigende acties van Jayson en Senn. Helaas mocht al het werk niet baten en scoorde Groen Wit de 0-1 vanuit een corner.

Wisselen

Het leek wel alsof dit een wekkertje was voor de spelers waardoor ze nu echt wakker werden; de 1-1 werd gelijk in dezelfde minuut gescoord. Met dit gelijkspel was het tijd om te wisselen. Jenshenk en Jesper mochten gaan laten zien wat ze kunnen en dat deden ze goed; Jesper scoort gelijk de 2-1.

De 2-2 ligt op de loer maar gelukkig weet Yessin dit door goed keeperswerk te voorkomen. Helaas weet de keeper van Groen Wit ook de doelpoging van Jesper tegen te houden waardoor de stand nog 2-1 blijft. Na 3 minuten valt dan toch de 3-1 en dat is dan gelijk de stand bij de eerste time out.

Het duurt een aantal pogingen over en weer, onder andere een mooie doelpoging van Arjan, voordat er weer een doelpunt valt, gelukkig weet Senn uiteindelijk het doel te vinden en scoort de 4-1. Helaas gelijk een snelle tegengoal van Groen Wit: 4-2.

Vijf minuten later hebben de jongens van Unitas geluk als Groen Wit een eigen doelpunt maakt waardoor het 5-2 wordt. Dit is de stand in de rust.

Na de rust

Het lijkt wel alsof er red bull door de ranja zat want na de rust gingen de jongens van Unitas als een speer! Ze werken hard om de voorsprong te behouden. Binnen een aantal minuten staat het dan ook 7-2 door doelpunten van Senn en Jenshenk. Yessin weet met een goede redding te voorkomen dat Groen Wit scoort.

Vervolgens scoren ze toch een heel mooi doelpunt direct vanuit de corner wat de stand op 7-3 brengt. Dat triggert Jesper die vervolgens het 8e en 9de doelpunt scoort. Benjamin doet een poging via een bal van Arjan maar helaas gaat deze er niet in. Het hakje wat hij vervolgens maakt om de bal naar Jesper te spelen is wel heel mooi om te zien!

Helaas weet de verdediging niet te voorkomen dat het nog 9-4 wordt. Jenshenk en Jesper vinden het echter nog niet genoeg en scoren ieder nog een doelpunt waardoor de eindstand 11-4 voor Unitas '30 is.

Het was een wedstrijd met veel doelpunten ondanks dat het samenspel nog niet altijd was wat de trainer graag zou zien. Hieraan gaat gewerkt worden en in de loop van het seizoen gaan we dit zeker terug zien! [l]