De cultuurhistorische muur die gesloopt dreigt te worden.
De cultuurhistorische muur die gesloopt dreigt te worden. Heemkundekring Jan uten Houte

Heemkundekring Jan uten Houte

ETTEN-LEUR - Voor de Heemreis naar Leiden op zondag 14 oktober, kan men zich nog tot en met zondag 7 oktober aanmelden. Ga voor meer informatie naar www.janutenhoute.nl onder activiteiten vindt u alle informatie hierover.

Genealogie-avond

Op woensdagavond 3 oktober en 7 november kan men tussen 19.30 tot 22.00 uur weer terecht in het Streekmuseum Etten+Leur aan de Markt 59 voor alle informatie en hulp op het gebied van genealogie/ stamboomonderzoek. Deskundige vrijwilligers van de Heemkundekring zijn dan aanwezig om u te helpen bij het gestructureerd zoeken naar zaken voor uw stamboom. Toegang is gratis, alleen voor de drankjes wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor de inmiddels gescande bidprentjes kan men terecht op www.hetgeheugenvanettenenleur.nl. Ook daarover kan men op de inloopavonden alle informatie krijgen.

Vrijwilligersavond

Op woensdagavond 31 oktober is er een bijeenkomst voor vrijwilligers van de Heemkundekring in De Linde, aanvang 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggeblikt op het lopende verenigingsjaar en vooruitgekeken naar 2019. Het concept jaarprogramma 2019 wordt dan besproken. Ook wordt de vrijwilligers de concept-lezing van ETTENstripkeLEUR gepresenteerd door Cor Kerstens en met elkaar gezocht naar aanvullingen en verbeteringen. Aanmelden voor deze avond kan via werkgroepen@janutenhoute.nl.

Tentoonstelling Religieus Erfgoed

Onze Heemkundekring organiseert in samenspraak met de Mariaparochie en in samenwerking met het Streekmuseum Etten+Leur en het Huysmuseum de ‘Tentoonstelling Religieus Erfgoed’ in het kader van het jaar van het ‘Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018’. Deze tentoonstelling vindt plaats in de Lambertuskerk. Zie ook website www.europeeserfgoedjaar.nl. Deze tentoonstelling wordt in november geopend, met het uitreiken van het boek ‘Missiebroeders en -zusters geschreven door Jos Martens.

ETTENstripkeLEUR

Vanwege het vijftigjarig bestaan van de gemeentenaam Etten-Leur wordt op woensdag 21 november op de Leur de najaarslezing ETTENstripkeLEUR gehouden en de week daarop op woensdag 28 november in Etten. Aanvangstijd voor beide avonden is 19.30 uur.

Regionale Heemquiz

Op vrijdag 23 november vindt de regionale heemquiz plaats in het Cultureel Centrum de Geerhoek, Kloosterstraat 19b in Wouw. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de quiz vangt aan om 19.30 uur. Afgelopen jaar is de heemquiz georganiseerd door onze Heemkundekring omdat wij in 2016 deze Heemquiz in Hoeven hadden gewonnen.

Cultuurhistorische muur op de Leur

Onze Heemkundekring heeft bij het gemeentebestuur het verzoek neergelegd om de muur die de tachtiger jaren door leeerlingmetselaars is gebouwd te behouden. Meer informatie over de activiteiten van de Heemkundekring Jan uten Houte kan men vinden op www.janutenhoute.nl onder ‘activiteiten’. [l]