Nicole van Gennip, coördinator Etten-leurvoorelkaar:
Nicole van Gennip, coördinator Etten-leurvoorelkaar: "Het wordt vooral gezellig!

Pubquiz en briefkaartenactie in week tegen de eenzaamheid

ETTEN-LEUR - Een pubquiz voor inschrijvers op zondagmiddag 14 oktober in café de Butler en een briefkaartenactie. Deze activiteiten organiseert het online-platform www.etten-Leurvoorelkaar.nl (voorheen de Vrijwilligerscentrale) in het kader van de week tegen de eenzaamheid. Etten-leurvoorelkaar sluit daarmee aan bij deze speciale actie, die aandacht vraagt voor het belang van menselijk contact.

De landelijke “week” is van donderdag 27 oktober tot en met zaterdag 6 oktober.
“Wij doen hier natuurlijk aan mee, als platform waar de hulpvragen en het aanbod aan vrijwilligerswerk in Etten-Leur bij elkaar komen. Want vrijwilligerswerk kan van grote betekenis zijn om eenzaamheid tegen te gaan. Het biedt de kans om andere mensen te ontmoeten en je sociale netwerk uit te breiden en te verdiepen. Vrijwilligerswerk toont bovendien de betrokkenheid bij de ander”, zegt Nicole van Gennip, coördinator van Etten-leurvoorelkaar.

Iedereen kan meedoen
‘‘Zowel aan de pubquiz als aan de briefkaartenactie kan iedereen meedoen. We zien ook op onze site dat veel mensen graag nieuwe buurtbewoners leren kennen om samen iets te ondernemen of gezellig een kopje koffie te drinken. Met de pubquiz op 14 oktober biedt Etten-leurvoorelkaar inwoners van de gemeente de mogelijkheid om op een leuke en ongedwongen manier samen te komen. Iedereen die wil kan aansluiten. Wanneer je je als individu opgeeft, ontmoet je je team als verrassing op 14 oktober ”, aldus Nicole.
De quiz wordt op die dag gehouden van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er worden teams samengesteld, waarvan de deelnemers een aantal vragen te beantwoorden krijgen. Daarbij wordt duidelijk wie het meest weet over actualiteiten, sport, muziek en de gemeente Etten-Leur. Deelnemen kan met een team van 4 tot 6 personen, maar ook individueel.
“Maar het wordt vooral gezellig! Want pubquizen kun je niet in eentje. Daarom roepen wij ook mensen die als team willen komen op om iemand mee te nemen die alleen is. Het gaat niet alleen om de eenzame oudere bij jou om de hoek, maar het kunnen ook je nieuwe buren zijn, medestudenten of nieuwe Nederlanders in Etten-Leur”, zegt Nicole. “Het is een kans om iemand uit te nodigen voor een gezellig uitje!”                                                        

Opgeven
De deelname aan de quiz is gratis. Je kunt je opgeven door je naam/namen te mailen naar info@etten-leurvoorelkaar.nl en erbij te zetten dat je naar de pubquiz komt op 14 oktober.

Briefkaartenactie
De briefkaartenactie is een andere manier om vrijwillige betrokkenheid te laten zien. Etten-leurvoorelkaar roept alle vrijwilligers op om kaarten met een lieve boodschap te schrijven voor mensen die zich alleen voelen. Dat kan tijdens de quiz, maar ook nu al vanuit je huis. Ze kunnen worden gestuurd naar Etten-Leurvoorelkaar p/a Surplus, Kerkwerve 46, 4873 CJ, Etten-Leur. “Wij zorgen er dan voor dat de kaarten bij de juiste mensen terecht komen,” aldus Nicole van Gennip. [l]