KBO Etten-Leur, Zundert en Rucphen ontmoeten elkaar

ETTEN-LEUR - Op woensdag 17 oktober a.s. wordt weer de jaarlijkse ontmoetingsdag georganiseerd zoals afgesproken bij het opheffen van ”Kring de Pannenhoef” 31 december 2014. Deze bestond toen uit 12 afdelingen.

Op 1 januari 2015 is de decentralisatie van kringen een feit geworden, de kringen functioneren sinds die datum binnen de kernen van de gemeenten. Zo staan bestuurders en belangen behartigers dichter bij hun leden en zijn ook de lijnen naar de naar de gemeente korter geworden, zodat de belangen behartiging van de leden goed uitgevoerd kan worden.

Dit is noodzaak, ieder weet dat ouderen langer thuis moeten blijven wonen en heel veel zaken via de gemeenten zijn gaan lopen. Denk maar aan de WMO waaronder huishoudelijke hulp, traplift, deeltaxi en scootmobielen vallen. Hiervoor zijn in elke gemeente de onafhankelijke cliënten ondersteuners. Ook adviezen op velerlei gebied mede de administratie van mensen mede op orde houden, daarvoor zijn de Vrij Willige Ouderen Adviseurs (VOA’s). De belasting invullers bij iedere KBO afdeling zeker bekend. Prachtig werk van de KBO ondersteund door KBO-Brabant.

Wat ook prachtig is, is dat elke afdeling bol staat van plaatselijke activiteiten. Denk dan aan fietsen, wandelen, kaarten, koersballen, jeu de boules en biljarten. Een mooie vorm van ontmoeten, daardoor mede zorgdragen dat mensen de ruimte geboden wordt dat leden mee kunnen doen.

Op 17 oktober a.s. ontmoeten de drie kringen elkaar voor de vierde maal in deze vorm. Dit jaar vindt deze sfeervolle bijeenkomst plaats in “De Trapkes”, Kloosterplein in Sprundel (het voormalige Kerkgebouw). Het wordt een prachtig programma, met als speciale gast dhr. Leo Bisschops de kersvers voorzitter van KBO Brabant, ook bestuurders van KBO-Brabant die graag bereid zijn deze ontmoeting mee te maken en een woord tot onze kringen te richten. Je dient je voor deze bijeenkomst wel op te geven bij je plaatselijke afdeling, deze zorgt dan dat de opgaven op de juiste plaats terecht komen. De entreeprijs dient voldaan te worden aan de zaal. U krijgt hiervoor koffie met iets erbij, een consumptie en een hapje, thema gesprek door voorzitter L. Bisschops en amusement van de Kreekrakkers. 13.00 uur: Zaal open. 13.30 uur: Ontvangst met koffie en koek. 16.30 uur: Sluiting.

Mocht je overhoop de uitnodiging over het hoofd hebben gezien, mogelijk door omstandigheden niet gehad en wil graag deelnemen, kun je mailen of bellen naar Cees van Oorschot, cees.van.oorschot@kpnmail.nl, tel. 0165-383301. graag zo spoedig mogelijk i.v.m. de organisatie. Hopelijk komen weer vele leden naar deze speciale ontmoeting van 3 kringen KBO op woensdag 17 oktober. U bent van harte welkom. [l]