Modoc Familieloop: hardlopen voor jong en oud samen

ETTEN-LEUR - Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen t/m 11 jaar op 28 oktober tijdens de Modoc Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen.

Dat doen zij niet alleen, want papa, mama, opa, oma of andere volwassene mogen lekker meelopen! De familieloop heeft twee afstanden: ongeveer 730 voor kinderen van tot en met 9 jaar en ongeveer 1000 meter voor kinderen van 10 en 11 jaar.

Familieloop voor iedereen

Bewegen is gezond voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Toch is sporten makkelijker als het gezellig is en dat geldt zeker voor jonge kinderen. Zij kunnen op jonge leeftijd al veel plezier beleven aan het hardlopen. Tijdens de Modoc Familieloop wordt dat plezier nog eens extra gestimuleerd door al het publiek dat de jonge deelnemers langs de kant aanmoedigt.

De start is om 12.15 uur aan de oostzijde van de Markt. Wie gelopen heeft, ontvangt na de finish een gezonde traktatie. En natuurlijk is er voor elk kind de verdiende medaille om trots op te zijn.

Extra oproep voor basisscholen

De organisatie heeft een belangrijke oproep aan alle basisscholen uit Etten-Leur en omgeving: stoom je leerlingen klaar voor de Modoc Familieloop en kom het goede voorbeeld geven! Als basisschoolleerlingen allemaal aan de start staan, is het feest compleet. Maak je basisschool herkenbaar met een eigen shirt en laat zien dat je sporten belangrijk vindt.

Inschrijven

Iedereen die mee wil doen aan de Modoc Familieloop kan zich vooraf inschrijven via de website van Marathon Brabant. De inschrijfkosten zijn laag. Meer informatie vind je op de website van de Modoc Familieloop.

Goed doel

Extra mooi is dat een gedeelte van het inschrijfgeld naar de Harold van Zundert Stichting gaat. Deze stichting organiseert onvergetelijke activiteiten speciaal voor kinderen waarvan één of beide ouders zijn overleden. Hoe meer kinderen en ouders of begeleiders meedoen, hoe meer geld er naar de stichting gaat! [l]