met zware apparatuur wordt de kapotte borehole weer open geboord
met zware apparatuur wordt de kapotte borehole weer open geboord Theo van den Bergh

Kenya Project Etten-Leur regelt drinkwater

ETTEN-LEUR - Tijdens het werkbezoek van drie bestuursleden van het Kenya Project Etten-Leur werden ze geconfronteerd met een waterloos Awasi, een plaats met ruim 10.000 inwoners in Kenia. De drie waterbronnen die daar zijn, bleken allen niet meer te werken. Drinkwater moest met tankwagens worden aangevoerd.

Het bestuur besloot in te grijpen. Via een aannemer lieten ze vanuit Eldoret een grote machine komen die onze waterput (borehole) van ruim 165m diep weer open boorde.

De bewoners van Awasi en omgeving zijn heel dankbaar voor deze hulp. Zuiver drinkwater is immers van levensbelang.

Het Kenya Project heeft nu echter wel een financieel probleem. De gehele operatie kostte ongeveer € 4.500,- waarvoor geen dekking is. Weet u iemand die wil helpen?

Het werkbezoek van 17 september tot 4 oktober 2018 is overigens prima verlopen. Alle 15 dorpen zijn bezocht, waarbij de weduwen duidelijk hebben aangegeven waaraan het ontvangen geld is besteed. Er is inmiddels echt vooruitgang te zien. De zelfredzaamheid staat hoog in het vaandel. De vrouwen treden dan ook al op tegen eigen mensen die er alleen maar bij komen om b.v. schoolgeld te ontvangen, maar niets doen aan de groepsactiviteiten. Het is echt geweldig om de resultaten van de samenwerking mee te maken. De tijd van alleen maar handje ophouden is voorbij, er moet echt voor gewerkt worden.

Het bestuur kijkt dan ook met veel plezier terug op een heel goed werkbezoek. [l]