Trotse Lindsay van Zundert op het hoogste podium.
Trotse Lindsay van Zundert op het hoogste podium.

Eerste plaats voor Kunstrijdster Lindsay van Zundert in KNSB-cup 1

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend werd op de ijsbaan de Meent te Alkmaar de eerste selectiewedstrijd verreden (KNSB-cup 1). Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 kwam de Etten-Leurse Lindsay van Zundert (FAN-Eindhoven) in actie om zich te kwalificeren voor het Open Nederlands Kampioenschap in februari 2019.

Voor de eerste keer reed de 13-jarige Lindsay van Zundert mee in de categorie Junioren. Vorig seizoen reed Lindsay nog in de categorie Advanced Novice en wist toen bij het Open Nederlands Kampioenschap voor de tweede keer de titel Nederlands Kampioen te behalen. Dat zij dit seizoen Junior-waardig is heeft zij het afgelopen weekend wel laten zien in Alkmaar. Zaterdag reed zij voor de eerste keer haar nieuwe prachtige korte kuur op Les Misarables en behaalde hiermee meteen 45.04 punten.

Zondag zette Lindsay wederom een ijzersterke lange kuur weg en behaalde hiermee 63.41 punten. Dit alles tezamen was goed voor een eerste plaats met 108.45 punten en deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap. De tweede plaats was voor Maartje van Veen (BKV) met 95.11 punten en de derde plaats was voor Roxy Janssen (BKV) met 94.29 punten. Deze punten laten wel zien wat voor top prestatie Lindsay weggezet heeft!

Internationale wedstrijd

Over ruim twee weken zal Lindsay deelnemen aan een internationale wedstrijd in Belgiƫ. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt-ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Stichting Kunstrijden Nederland (SKN) van Joan Haanappel. SKN verzorgd komende week weer een stage onder leiding van coach Chris Howarth.[l]