Zwaar jaar voor Imkers Bijengilde

ETTEN-LEUR - Voor de imkers van het bijengilde Etten-leur e.o. was 2018 een minder jaar. Het voorjaar was prima, de bijen kwamen goed uit de winter. Omdat er in 2017 goed wat bloemen zijn gezaaid door Imkers Z.L.T.O. en Gemeente. Hebben de bijen voldoende stuifmeel kunnen halen voor de winter, maar de droge zomer van dit jaar is zwaar geweest voor de bijen en de imker.

Alle bloemen waren verdroogd zodat ze geen stuifmeel binnen kunnen halen, om zo te groeien naar een prima volk. Maar de nazomer heeft een beetje goed gemaakt, de bijen hebben nog wat honing gemaakt. Zowel voor de imker als voor hen zelf om goed de winter in te gaan. Dus kan de imker tevreden zijn over zijn bijen. Zo kan iedereen genieten van een heerlijk potje honing. En met de feestdagen in zicht, lekker koken met honing. Iedere dag een lepel honing, hou de dokter uit je woning. Zo kom je ook zelf goed de winter door.

Bijengilde

Ook het bijengilde kan tevreden terug kijken, over alles wat zij hebben bijgedragen aan haar leden. Er zijn dit jaar behoorlijk veel nieuwe imkers bijgekomen, vooral jonge mensen boden zich aan. Na het behalen van hun cursus kunnen zij hun diploma ophalen. Al deze nieuwe imkers hebben nu al een bijenvolk, dit doen zij samen met hun mentor. Ook mogen wij trots zijn over de vele lezingen en cursussen in het afgelopen jaar. Want bij blijven is ook voor de imker van groot belang. Het belangrijkste is wel de mooie samenwerking met Z.L.T.O. Gemeente en Volkstuinen. Want door deze samenwerking waren wij in staat om veel bloemen en dracht planten te plaatsen. Dit is weer mooi voor de kinderen van de basis scholen, die op bezoek komen op de imkerij. Ook dit is mogelijk door de fijne samenwerking. In het winter seizoen, Van November tot April zijn wij iedere donderdag avond van 19.30 tot 22.00 uur te vinden in het Praathuis achter de molen. Hier kan iedereen een workshop volgen over het verwerken van natuurlijke materialen. Om er iets leuks van te maken, of bijpraten over Bijen, Honing, enz.

Informatie

Neem contact op met de imker bij u in de buurt, of kijk op de website van het Bijengilde Etten-Leur of bel 06-30280783, Bijengilde Etten-Leur e.o. [l]