Bert van Dorst met zijn pupillen.
Bert van Dorst met zijn pupillen. con voermans

Karate do SAN aanwezig bij Riddering op Open Zeeuwse

ETTEN-LEUR - Karate do SAN was afgelopen weekenden met een kleine selectie actief op de open Zeeuwse karate kampioenschappen.

Eerste wedstrijd van de dag – May van Dorst – 2x mooie Kata laten zien maar helaas niet in de prijzen. Daarna de beurt aan Marly Maatjens – 1ste Kata gewonnen, 2de Kata helaas net verloren. Hierdoor net niet genoeg punten . Een mooie 5de plaats.
Jaydan van Aert, Timothy de Wild en Michon Kosten zaten bij elkaar in de poule. Alle drie verloren ze de 1ste Kate. Thimothy en Michon helaas ook hun 2de. Jayden won z’n 2de Kate waardoor hij in de halve finale stond. Na verlies mocht hij uiteindelijk strijden om de 3de en 4de plaats. Na winst in deze partij is hij als derde geëindigd.
In de middag stond Kumite op het programma. Marly Maatjens won haar eerste en tweede wedstrijd met grote overmacht, met haar linkerbeen scoorde ze 4 maal een ippon. In de finale was haar tegenstander helaas net iets te snel voor haar, ze verloor met 4-3 de finale, maar won wel mooi een 2de plaats. Jayden van Aert moest 3 poulewedstrijden draaien en won de 1ste en 2de wedstrijd. De derde verloor hij helaas. Door het eerder resultaat werd hij 2de. Michon Kosten en May van Dorst hebben een paar goede acties laten zien en scoorden een aantal welverdiende punten. Helaas was dit niet genoeg en verloren ze beiden hun partijen. Maar zoals het gaat met verliezen, je leert er enorm van! Michon weet nu dat hij zijn sterke stoten direct moet inzetten en May weet nu dat ze niet met haar rug naar haar tegenstander moet blijven staan. Jayden was met zijn 2 prijzen super trots en coach Bert van Dorst glunderde enorm toen hij met het team op de foto kon.

Ridder
En dan was er nog iemand die in het zonnetje kwam te staan. Con Voermans was vorig jaar al benaderd door de vereniging van die persoon, Zanshin uit Vlissingen, of hij mee wilde schrijven aan het verzoek om Ronald Willems voor te dragen voor een lintje. Dat deed hij natuurlijk direct. In het kort, Ronald is actief als Nationaal scheidsrechter, geeft diverse malen les per week, hiermee helpt hij jongere o.a. door ze discipline aan te reiken, hij is actief als WOC lid in Zeeland, via dat WOC organiseren ze diverse stages en wedstrijden. Ronald gefeliciteerd!!!! Osu

Agenda
Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate
27-28 oktober ONK jeugd Almere
24-25 november NK jeugd Zoetermeer
Inlichtingen: www.karatedosan.nl 06-24222772. [l]