Thema 'De diagnose' in Alzheimer café

ETTEN-LEUR - Is deze vergeetachtigheid normaal? Of is het beginnende dementie? De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon, en per vorm van dementie. Meestal merken mensen in de omgeving de veranderingen het eerste op. Wat hen verontrust, zijn vaak subtiele, maar terugkerende geheugenklachten, veranderingen in gedrag, en soms karakter.

Dementie is een syndroom dat verschillende oorzaken kent. De diagnose kan duidelijkheid en rust geven na een lange periode van onzekerheid. Wat betekent de diagnose voor de cliënten? Kun je dementie voorkomen? Is dementie erfelijk? Is er een behandeling?

Gastspreker: Anja de Jong, werkzaam als geheugen-verpleegkundige op de geheugenpolikliniek in het Amphia ziekenhuis kan ons daar meer over vertellen.

Alzheimer café

Het programma begint donderdag 18 oktober om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00/ 21.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het Alzheimer café vindt plaats in ’t Warm Hart van Kloostergaard, Bisschopsmolenstraat 272, 4876AS, Etten-Leur.

Graag verwelkomen wij u en andere belangstellenden. Het parkeren en de toegang zijn gratis, evenals het eerste kopje koffie en/of thee.

Wanneer uw naaste met dementie niet meer de mogelijkheid heeft het Café te bezoeken is het mogelijk iemand van SurplusWelzijn, informele zorg te bellen voor ondersteunende aanwezigheid. Tel. 06 28083540. Email: mantelzorg.etten-leur@surpluswelzijn.nl[l]