Samen in beweging tijdens Van Oers Marathon Brabant

ETTEN-LEUR - Zin in een sportieve en gezellige dag? Doe dan op zondag 28 oktober mee aan Van Oers Marathon Brabant in Etten-Leur. Op deze dag is er voor ieder wat willen om te lopen: een 5km, 10km, halve marathon en hele marathon, en voor de kleinsten onder ons is er de Modoc Familieloop. Geen hardloper? Kom kijken! Het Winkelhart is open en overal in het centrum kun je genieten van muziek.

Van Oers Marathon Brabant is al jarenlang een begrip in de regio. Elk jaar is het ook weer één groot feest in het centrum en buitengebied van Etten-Leur op de laatste zondag van oktober. Deze dag mag je niet missen!

Nieuw jasje
Dit jaar heeft de hele marathon een nieuw parcours, dat bestaat uit een grote lus die bij het viaduct in de Grauwe Polder naadloos overgaat in een kleine lus. Dat is nog leuker lopen! De start en finish blijven zoals elk jaar op de Oude Bredaseweg en de Markt. Het gewijzigde parcours van de marathon is in september opnieuw gecertificeerd voor 5 jaar. Van de 10 km en halve marathon zijn de parcoursen niet gewijzigd. Deze hebben al 2 jaar een certificaat voor de juiste afstand.

Starttijden
Ook de starttijden van de afstanden zijn aangepast. Dit zijn de nieuwe tijden:
10.00 uur: Thetford 10 km en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop
10.15 uur: Thetford hele marathon/estafettemarathon
11.30 uur: Thetford 5 km en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop
12.15 uur: IBiZZ halve marathon en Asselbergs & Klinkhamer bedrijvenloop
12.20 uur (warming-up 12.00u): Modoc Familieloop
Met deze aanpassing is het programma compact geworden en is er de hele ochtend en middag genoeg te beleven voor deelnemers, supporters en bezoekers.

Familieloop
Modoc Familieloop, hardlopen voor iedereen.
De Modoc Familieloop is speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn twee rondes; eentje voor kinderen t/m 9 jaar (ongeveer 730 meter) en een grotere ronde voor kinderen van 10 t/m 12 jaar (ongeveer 1000 meter). Ouders, broers en zussen en andere volwassenen mogen ook meelopen. En deelnemers maken via het startnummer kans op een dagje uit met het gezin op Safaripark Beekse Bergen! Je moet wel bij de trekking van deze grote verloting op de Markt aanwezig zijn. Bovendien steun je door deel te nemen de Harold van Zundert Stichting.

Ga de strijd aan
Wie daag jij uit om de snelste tijd te lopen? Je broer, zus, vader, moeder, neef, nicht, vriend, vriendin of collega? Wie lekker wil hardlopen, laat 28 oktober niet aan zich voorbij gaan.

Inschrijving is nog open
Voor de Asselberg & Klinkhamers Bedrijvenloop en de estafettemarathon is de inschrijving gesloten. Voor de andere afstanden kun je je tot en met zondag 28 oktober digitaal inschrijven tot 1 uur voor aanvang van de afstand. Op zaterdag 27 oktober vanaf 9.30 uur tot 15.00 uur en op zondag 28 oktober vanaf 9:00 uur tot 1 uur voor het gekozen wedstrijdonderdeel kan er ook worden ingeschreven in de Nieuwe Nobelaer.
Steun met je deelname het goede doel Yellow Roses Foundation door minimaal € 2,00 extra bij het inschrijfgeld over te maken. [l]