DSE JO19 prima van start in de hoofdklasse

ETTEN-LEUR - Na het verdiende kampioenschap in de 1e klasse vorig jaar mag DSE JO19-1 zich dit jaar bewijzen tussen de grote jongens in de hoofdklasse. Daarin verbaast het vriend en vijand. Na drie wedstrijden en zeven punten staat het op de gedeelde 2e plaats.

Afgelopen zaterdag stond de 4e wedstrijd op het programma. Thuis tegen RBC. Een ploeg waar DSE 2 jaar geleden kansloos van verloor. Zaterdag was echter alles anders. RBC had de bal en speelde goed positiespel. Maar RBC deed dat in een dusdanig laag tempo dat DSE zich gemakkelijk staande hield. Daarnaast was DSE zelf gevaarlijk in de omschakeling en dodelijk in de afwerking. Door doelpunten van Yvar Derijck en Rik Soethout stond het 3-0 bij rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld. RBC de bal en DSE de doelpunten. Uiteindelijk werd het 5-1 door nogmaals Rik soethout en Kjell Hendrickx. Bart Roovers maakte zijn rentree bij DSE. Yoel van Nederkassel en Bram Huijsmans van de JO17-1 kregen ook minuten. Met 10 uit 4 staat dse stevig in de top 3.

Programma

Volgende week beker tegen Baronie jo19-1 dat 2 klassen hoger speelt in de 3e divisie. 27 oktober hervatten we de competitie thuis tegen Steenbergen.