Een blik op de nieuwe visstoepen langs het Jaagpad aan de Leurse haven.
Een blik op de nieuwe visstoepen langs het Jaagpad aan de Leurse haven.

Nieuwe visstoepen langs de Leurse haven

ETTEN-LEUR - Afgelopen weken is een langgekoesterde wens van HSV De Kleine Voorn gerealiseerd, het creëren van 34 nieuwe visstoepen aan het Jaagpad langs de Leurse haven.

Aan het Jaagpad, tussen de Slickbrug en de Coen de Koningbrug, is de afgelopen weken hard gewerkt door een aantal vrijwilligers van onze vereniging. Nadat het bestuur de voorbereidende administratieve verplichtingen had afgerond en een professioneel grondwerkbedrijf eerst de dragende palen in de grond had gedrild, zijn daar door zelfwerkzaamheid van een aantal van onze leden de dwarsliggers op aangebracht. Hierna zijn daarop roosters van 1.50 bij 1 meter vastgemaakt met als resultaat 34 prachtige visstoepen, geschikt voor het vrij vissen en wedstrijden.
De aanleg van de visstoepen wordt bekostigd met het geld dat onze vereniging daarvoor de laatste 10 jaar heeft gespaard. Ook wordt subsidie aangevraagd bij Sportvisserij Nederland in het kader van de verbetering van de vismogelijkheden in Etten-Leur. Op die manier wordt de aanleg gedeeltelijk betaald vanuit de Landelijke afdracht die onze leden elk jaar betalen. Zoals het er nu naar uit ziet, blijven we met de kosten binnen de gemaakte begroting die deze zomer is opgesteld.

Project
Wij danken alle leden die zich de afgelopen weken hebben ingezet om de visstoepen, tijdig, voor de gestelde deadline te realiseren. Cees Maas was vanaf de eerste tot de laatste minuut aanwezig, sprong bij waar nodig was, zorgde voor materialen en niet minder belangrijk voor de inwendige versterkingen. Cees van Gastel bracht zijn technische kennis in. Johan Horstmans, Hennie Oomen, Ad Voermans en Gerrit Lambregts verrichten de uitvoerende werkzaamheden. Bart Klep ontwierp en vervaardigde de plaatsnummers. En last but not least de bestuursleden, Jan van Gool, Michael van Ginneke en Werner Donkers, die zorgen voor de voorbereidende werkzaamheden zoals afspraken met waterschap, gemeente en contracten met de aannemer, bovendien hebben bestuursleden geholpen met de uitvoerende werkzaamheden. Alle genoemde hebben een deel hun beschikbare vrije tijd in dit project gestoken.
Op onze website dekleinevoorn.nl staat onder de knop “Foto’s” bovenaan de site, een fotoboek met een chronologisch verslag van de werkzaamheden.

Wedstrijd
Tussen de werkzaamheden door zijn ook nog een drietal wedstrijden gevist. Wim Termohlen was de beste tijdens de derde en vierde Leliewedstrijd waarin Rene Verhoef en Bart Klep de winnaars in het andere vak waren en beiden de dagprijs ontvingen omdat Wim deze al eerder won.
Met instemming van de wedstrijdvissers, die enthousiast reageerden op het nieuwe wedstrijdparcours langs het Jaagpad, is onder zomerse omstandigheden, bij temperaturen boven de 25 graden, zaterdag 13 oktober de eerste wedstrijd van de Najaarscompetitie gevist op de nieuwe visstoepen. De wedstrijd is gewonnen door Michael van Ginneke die in vak B met 42 vissen 274 punten scoorde. In vak A had Ton Aarts voldoen aan tien vissen met een waarde van 257 punten om de eerste plaats in zijn vak te mogen opeisen.

Programma
Dinsdag 23 oktober: zesde Leliewedstrijd, vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven.
Zaterdag 27 oktober: tweede Najaarswedstrijd, vissen van 12:30 tot 15:00 uur in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten á 1 uur voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs. [l]