Voorzitter neemt afscheid van Johan Dingemanse.
Voorzitter neemt afscheid van Johan Dingemanse. Edwin Prevoo, voorzitter Bc Saturnus

Johan Dingemanse stopt na 50 jaar met badminton

ETTEN-LEUR - Maandag 8 oktober nam ons oudste spelende lid Johan Dingemanse afscheid van zijn favoriete badmintonsport bij BC Saturnus. Deze sport beoefende hij in totaal 50 jaar waarvan de laatste 33 jaar bij onze club. Hij nam afscheid tijdens de open speelavond waardoor zo’n 40 senioren getuigen waren van zijn laatste wedstrijden. Hiervoor had Johan speciaal zijn houten racket meegenomen waarmee hij 50 jaar geleden gestart was met badmintonnen.

Johan vertelde dat hij destijds voor badminton koos omdat deze sport een gemengde teamsport is, in Nederland in die tijd sterk in opkomst was.
Vanuit zijn 5 decennia lange ervaring raadt hij vooral ook jongeren aan voor deze sport te kiezen omdat je alle vijf motorische basisvaardigheden continu traint. Vooral snelheid, coordinatie en lenigheid. Maar, het gezamenlijk trainen en spelen bij een kleinere vereniging brengt je ook nog een gezellige sportieve avond. Er wordt volgens hem veel aan gedaan om nieuwkomers een warm welkom te geven en snel de spelregels en techniek bij te brengen. Ook het betrekken van beginners in het spel door de meer geoefende spelers en het coachen krijgen volop aandacht. Wij als bestuur en ook de spelers danken Johan Dingemanse voor zijn gezelligheid, sportiviteit en wensen hem nog veel plezier in de nieuwe sport die hij gaat bedrijven..

Open Speelavond
Op 8 oktober namen veel ouders en ook een enkel ouder familielid deel aan de avond waarbij de pupillen introducees konden meenemen. Velen, nog maar pas begonnen met badmintonnen wilden wel de strijd aan binden met papa of mama. Zelfs enige opa’s en oma’s deden mee. Gezien de vele introducees kan zeker gesproken worden van een geslaagde avond.

Sportproject
Sportproject, BredeScholen Sport Stimulatie Project, start weer op maandagavond 5 november. Steeds om 18.30 uur starten de 4 kennismakingsavonden voor kinderen tot 13 jaar. De avonden worden verzorgd door ervaren jeugdtrainers en begeleiders. Ook andere jonge jeugdspelers die hierbij willen aansluiten zijn van harte welkom. Graag uiterlijk 5 minuten van te voren aanwezig in de sportzaal op de 1e verdieping. Alle benodigdheden als shuttles en rackets zijn aanwezig. Wel nodig: sportschoenen en sportkleding.
5 november Start Badminton Opstaptrainingen junioren (12+) en senioren (18+)
Badminton is een snelle sport waarbij je werkt aan je reactievermogen, conditie en calorieverbranding. Iedereen kan vanaf maandagavond 5 november weer 2 keer gratis meespelen of meetrainen.

Speelavond en speeltijden
Elke maandagavond zijn er de volgende groepen: pupillen 6 t/m 12 jaar spelen/trainen van 18.30 uur tot met 19.30 uur met mogelijk uitloop tot 20.00 uur voor de gevorderde pupillen. De oudere jeugd 13-17 jaar traint vanaf 19.30 uur tot 20.30 uur. De senioren zijn welkom vanaf 20.00 uur. Training voor senioren is optioneel en start voor beginners en voor gevorderden om 20.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid tot vrijspelen tot 22.30 uur. Aanmelden voor gratis proefspelen hoeft niet, maar wel graag uiterlijk 5 minuten voor aanvang aanwezig zijn om kennis te maken. Graag in de sportzaal melden bij de trainers of 1 van de andere (jeugd)begeleiders. Rackets en shuttles etc zijn op de club in ruime mate aanwezig. Zelf meenemen of aandoen luchtige sportkleding en binnensportschoenen.
In Het Turfschip in Etten-Leur Noord (1e verdieping).
Meer informatie over onze club op: www.BC Saturnus.nl [l]