Estafettemarathon: loop samen een hele marathon

ETTEN-LEUR - Wil je samen met je vrienden iets leuks doen en zijn jullie sportief genoeg voor een hardloopwedstrijd? Daag dan drie anderen uit voor deelname aan de estafettemarathon van de Van Oers Marathon op 28 oktober. Je legt met z’n vieren een volledige marathon af door ieder een deel van het parcours te lopen. De laatste kilometer mag je samen lopen, zodat je wél als team over de finish komt.

Wie deelneemt aan de estafettemarathon, loopt hetzelfde parcours als wat de deelnemers aan de individuele marathon hardlopen. Dat gaat vanuit het centrum van Etten-Leur naar het zuidelijk buitengebied en vervolgens door het prachtige natuurgebied Pannenhoef weer terug naar de finish op de Markt van Etten-Leur.

Eigen afstand

Bij de estafettemarathon is het parcours opgedeeld in vier stukken en loopt elke deelnemer één stuk. De afstanden zijn ±: 9,8 km, 11,3 km, 9,7 km en 11,4 km. Op vaste wisselpunten geeft elke loper het “stokje” over aan een teamlid. Dat gebeurt op het kruispunt Ettensebaan/Pannenhoefsebaan voor de eerste/tweede loper en tweede/derde loper en op de Polderstraat voor de derde/vierde loper.

Georganiseerd vervoer

De tweede en vierde loper, die starten op het kruispunt Ettensebaan/Pannenhoefsebaan, worden met vervoer van de organisatie naar dat punt gebracht. De eerste en derde loper, die eindigen op dat kruispunt, gaan weer met vervoer terug naar het centrum van Etten-Leur.

Schrijf je team in!

Doe je mee? Een team inschrijven voor de estafettemarathon kan vooraf via de website van Marathon Brabant tot en met 15 oktober.

Je kunt dan de startnummerband en sjerp afhalen op zaterdag 27 oktober vanaf 09.30 tot 15.00 uur en zondag 28 oktober tot 10:00 uur in de Nieuwe Nobelaer.

Voor meer informatie over de estafettemarathon kun je terecht op www.marathonbrabant.nl of het tel. 076-5016115 en via info@marathonbrabant.nl. [l]