Halloweenoptocht 2018 met als thema 'Heksen en Tovergespuis'

ETTEN-LEUR - Op woensdagavond 31 oktober is het weer Halloween! Wij zijn dan ook druk in de weer om wederom een griezelige en spannende, maar vooral gezellige lampionnenoptocht te organiseren.

Net zoals voorgaande jaren willen we graag met zoveel mogelijk kindjes verkleed als heksjes, griezeltjes en/of monstertjes met lampionnen een tocht lopen. Dit onder begeleiding van de grote Heksen en Tovergespuis. De tocht wordt vergezeld door twee geluidswagens met muziek. Wij verzamelen op de parkeerplaats aan de Gruiterstraat vanaf 18:00 uur. De tocht vertrekt om 18:30 uur.

De tocht leidt ons door de wijken van de Schoenmakershoek en de Keen en eindigt bij De Turfvaart met een groot en gezellig kampvuur waar men zich heerlijk kan verwarmen onder het genot van chocolademelk of ranja.

De tocht eindigt dit jaar weer met een heksendans rondom de geluidswagen. Daar zal tot 21:30 uur muziek hoorbaar zijn om de Halloweenoptocht nog wat te verlengen wegens groot succes. Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst. Daarnaast hopen wij ook op versierde huizen langs de route om ook dit jaar weer een spetterende tocht neer te zetten. Het mooist versierde huis zal door onze jury worden gekozen en krijgt daarvoor een prijs. Dit alles is dan ook weer mogelijk dankzij sponsoring en de vele vrijwilligers, de Vogelpagode die zich tevens vol enthousiasme inzet en ook uiteraard dankzij de wijkverenigingen de Baai, Etten-Leur noord, de Keen en Schoenmakershoek. Hopelijk tot 31 oktober!

Route: Gruiterstraat, Schipperstraat, Hovenierstraat, oversteek door het park naar Landjuweel, Leurse Dijk, Havenkom, Geerkade, Spletting, Kouwelaarsbrand, Moerlaken, oversteek Rijsdijk naar Westpolderplas. [l]