Ziel organiseert mantradans en zang

ETTEN-LEUR - Het zingen en dansen van mantra’s kan heel ontspannend zijn en kan zelfs leiden tot een meditatieve ervaring. Het is niet ingewikkeld want het gaat niet om prestaties of mooie choreografieën. Iedereen kan meedoen! Centraal staat de beleving bij deze combinatie van zang en dans.

De Mantradans vindt plaats op zondag 28 oktober van 15.00-17.00 uur in het Trouwkerkje, Van Bergenplein 1, 4871 CD Etten-Leur. Aanmelden via contact@zininetten-leur.nl. Toegang: er wordt entree geheven.

Op 28 oktober gaan we een aparte middag beleven. Dan komt Lyvonne Lewin met haar ervaren begeleider Jaap Posthumus (accordeon/gitaar) live muziek maken onder de noemer “Mantradans”. Lyvonne heeft een opleiding Sacred Dance afgerond, daarnaast een groot aantal workshops van Dansen van Universele Vrede (Soefidans) gevolgd en daaruit haar eigen dansvorm gedistilleerd. We beginnen de middag met het zingen van de mantra’s waar later op gedanst zal worden. Die zitten dan al goed in het geheugen en dat bevordert het ontspannen dansen zonder al te zeer te hoeven nadenken over tekst of pasjes. De mantra’s zijn bepaald niet ingewikkeld en de danspassen ook niet. Het gaat niet om prestaties of mooie choreografieën, het gaat om het beleven van tekst en muziek en sommigen ervaren daarbij een meditatieve toestand. Hoe minder verwachting je erin legt, hoe beter het gaat. Veel van de teksten zijn heel zingbaar, vaak in het Engels of andere bekende talen en kunnen ook de gospelkant uitgaan waarop lekker swingend gedanst kan worden. Wie niet wil of kan dansen is natuurlijk ook welkom om alleen te komen zingen. [l]