Expositie in 2019 over Etten-Leur 75 jaar bevrijd

ETTEN-LEUR - Volgend jaar is het 75 jaar geleden, dat Etten-Leur bevrijd werd van de Duitse bezetting. De heemkundekring Jan uten Houte wil in samenwerking met de gemeente een expositie inrichten ter herdenking van deze historische gebeurtenis. Het zal een expositie worden die ongeveer een half jaar te bezichtigen zal zijn en waar veel materiaal en voorwerpen te zien zullen zijn die verband houden met deze oorlog.

Waarschijnlijk zal dat zijn in het winkelcentrum. De expositie zelf zal uit 3 onderdelen bestaan: 1. 10 mei 1940; 2. De bezetting en het verzet; 3. De bevrijding.
Deze 3 onderdelen worden aangekleed met voorwerpen, foto's en krantenartikelen. Maar.... hoe komen we aan het materiaal?

Oorlogsmateriaal
Bij deze doet de heemkundekring een oproep aan onze inwoners of zij nog oorlogsmateriaal hebben. Wij denken dan aan kranten, hulzen, foto's, bonnen, paspoorten enz. Kortom: Alles wat met de oorlog te maken had. U zou ons een geweldig groot plezier doen als wij dit mochten lenen. Er zijn beslist inwoners die een privéverzameling militaria 2e W.O. bezitten. Ook zij mogen zich melden en voor hen wordt er bij deze expositie beslist ruimte vrijgemaakt om hun verzameling te etaleren.
Als u denkt ons, de heemkundekring, te kunnen helpen, neem dan a.u.b. contact op met een van onderstaande personen: Boy Hendrikx 7440160; Piet Luijten 5034993; Toon Buckens 5016395; Jos Hendrickx 5020160; Jos Martens 5034325. [l]