Zanggroep Chestnut.
Zanggroep Chestnut. Rein Nuiten

Muzikale middag door Viaggio en Shestnut in De Linde

ETTEN-LEUR - Zondagmiddag is er in De Linde, Wipakker 16 Etten-Leur, een zeer gezellige muzikale middag georganiseerd. Vanaf ca. 14.00 uur bent u van harte welkom. Toegang is gratis. Omstreeks 14.30 uur zullen de eerste klanken ten gehore worden gebracht.

Viaggio en Chestnut zijn beiden in 2010 opgericht. Piet van Tienen is initiatiefnemer van de groep Viaggio. Viaggio betekent reis. Het muziekensemble doet dan ook vele landen aan en brengt Franse, Spaanse, Portugese en Italiaanse liedjes ten gehore. Ook het Nederlandstalige repertoire krijgt ruime aandacht. Bijzonder zijn de eigen gedichten en liedteksten van Marijke van Hooff. Piet van Tienen, arrangeur en leider van Viaggio heeft deze op muziek gezet. Piet begeleidt zondag zangeres Yvonne Frijters en dichteres/zangeres Marijke van Hooff op accordeon en piano. Viaggio bracht eerder diverse cd’s uit, zoals “Verblijf met vrienden”. De meest recente cd is “C’est le voyage qui compte”, waarop vele landen worden bezongen. Wie de onlangs verschenen gedichtenbundel “Zij die mij bewoont” aanschaft, krijgt de cd daarbij cadeau. Viaggio bestaat uit de vaste bezetting Piet van Tienen op accordeon / piano en Yvonne Frijters en Marijke van Hooff als zangeressen. Paul Hendriks, violist en oud Viaggio-lid, haakt ook nu graag weer aan. Hij speelt de sterren van de hemel en blinkt uit in Slavisch en Italiaans repertoire.

Kwartet Chestnut bestaat uit vier zangers: Marijke van Hooff (sopraan), Alwine van Herwijnen (mezzo sopraan), Herman Weggen (tenor/bariton), Frans van de Wiel (bas).De vier zangers zongen jaren bij Pur Sang nadat deze groep stopte, zijn ze als kwartet verder gegaan. Chestnut zingt, meestal a capella, close harmony, barbershop, Nederlandse volksliedjes en klassieke Duitse, Engelse, Franse en Italiaanse liederen. Ook voor Chestnut schreef Marijke van Hooff gedichten die door bevriende componisten op muziek gezet zijn. Onder leiding van tutor Ellen Mol worden voor concerten de puntjes nauwkeurig op de i gezet. Een hoogtepunt was het optreden in Portugal, mei 2017, waar Chestnut een concert gaf in de kapel van Villa Pouca de Beira en in Penacova, samen met een Portugees koor. Ook van Chestnut staan nummers op de cd ‘Verblijf met vrienden’.

Komt dus luisteren naar en genieten van Viaggio en Chestnut. Ze zullen zeker ook samen een paar (Portugese) nummers ten gehore brengen. [l]

Viaggio olv Piet van Tienen (rechts).