Constantia tijdens het jubileumconcert in 2017.
Constantia tijdens het jubileumconcert in 2017. Femke Nouws

Muziekvereniging Constantia geeft gratis familieconcert 'Muziek voor iedereen'

ETTEN-LEUR - Zondagmiddag 4 november a.s. organiseert muziekvereniging Constantia een Familieconcert in de grote zaal van de Nieuwe Nobelaer. Het concert begint 14.30 uur en de toegang is gratis. De hele “familie Constantia” zorgt voor muziek voor iedereen en nodigt u uit voor een leuke middag.

Wie is de “familie Constantia”?

Deze familie bestaat uit de slagwerkgroep “STIXX” en de nieuwe slagwerkgroep "mini-STIXX" met als instructeur Tony van den Broek, het Opleidingsorkest, het Klein Orkest en het Groot Orkest. Deze laatste orkesten staan onder muzikale leiding van Arlette Zwaans. Al deze ensembles zullen tijdens het concert tegelijk op het podium zitten en afwisselend en soms ook samen voor u musiceren.

Wat krijgt u te horen?

Het is een familieconcert, dus is het ook muziek voor iedereen. Het is een afwisselend programma. Het Opleidingsorkest laat in een aantal muziekwerken horen wat het in korte tijd heeft geleerd. Het al verder gevorderde Klein Orkest speelt bekende melodieën van Queen en brengt ons in de sferen van het Fast Food. Het Groot Orkest tenslotte laat van zich horen met onder andere muziek uit de Lion King en West Side Story. Maar ook andere muziekwerken die voor harmonie zijn geschreven komen op de bühne.

25 jaar lid

Muziekvereniging Constantia heeft dit jaar ook twee jubilarissen. Dat vieren we tijdens het concert. Alain Stuivenvolt en Merijn Augustijn zijn in 1993 lid geworden en dus inmiddels 25 jaar van de partij. Alain speelt trompet en Merijn schuiftrombone. Daarnaast hebben ze ook veel andere dingen voor de vereniging gedaan. Wij nodigen u uit om het Familieconcert met “Muziek voor Iedereen” bij te wonen. U bent van harte welkom. [l]