Unitas'30 JO15-6 strijd voor punt tegen WDS JO15-2

ETTEN-LEUR - Zaterdag jl. stond de competitiewedstrijd voor Unitas’30 JO15-6 thuis tegen WDS JO15-2 op het programma. Na de goede stijgende lijn die het team liet zien in de week daarvoor tegen Boeimeer JO15-3, had iedereen er weer zin in.

WDS is voor dit team een oude bekende, want vorig jaar speelden we ook tegen hen in de najaar-competitie. Toen was het een gelijkwaardige wedstrijd. Dus dat beloofde veel goeds voor vandaag.

Jamie en Levi waren afwezig, ook Stijn bleek voor de wedstrijd te geblesseerd. Maar gelukkig kregen we hulp van Finley. We begonnen met Finn in de goal, Boaz, Gido, Sam en Indy in de achterhoede, Thijs, Rodin, en Gijs op het midden veld en Luuk, Niels en Emre in de voorhoede. Finley en Jef, stonden als geheim wapen klaar om in te vallen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Maar opeens kreeg Luuk een cadeautje, de WDS keeper schoot de bal recht in zijn voeten, waarna hij in de 1 op 1 situatie koelbloedig de 1-0 scoorde.

WDS liet zich hierdoor niet van de kaart spelen. Sterker nog ze kwamen beter in het spel. Maar wisten door goed verdedigen van ons niet gevaarlijk dicht bij te komen. Dus gingen ze meer schieten. Na een eerste waarschuwing door een schot dat net over ging, was het even later wel raak. Vanaf de 16 meter wist een speler van WDS met een fraai schot 1-1 te maken.

We waren hierdoor blijkbaar nog niet genoeg gewaarschuwd, want weer iets later wist WDS weer met een afstandsschot de 1-2 te maken. Iedereen was even aangeslagen. Maar gelukkig was dat maar heel even. Daarna werd er gestreden tot de laatste minuut om allereerst een tegendoelpunt te voorkomen en in de hoop de gelijkmaker nog te kunnen maken.

In de op een na laatste minuut werd een counter van ons door WDS tot hoekschop weggewerkt. Deze hoekschop werd genomen door Luuk en met een fraaie volley knalde Thijs snoeihard de bal in de netten van het WDS doel. 2-2!

Vlak daarna volgde het bevrijdende eindsignaal. Onze toppers hebben vandaag laten zien nog steeds in de stijgende lijn te zitten. Over de hele wedstrijd gezien en op basis van gecreëerde kansen was WDS de iets betere ploeg. Maar gelukkig is dat geen criterium dat geldt in de strijd om de wedstrijdpunten.

Bijna Is Nog Geen Ongeluk-spel

Vrijdag 2 november om 20.00 uur begin weer het Bijna Is Nog Geen Ongeluk-spel. Tweemaal dit seizoen komen we bij elkaar om dit leuke spel te spelen. In acht rondes zullen er per ronde winnaars zijn. De kantine is vanaf 19.00 uur open. Iedereen kan meespelen; je hoeft geen lid van Unitas’30 te zijn. Neem een goed humeur, een pen of een markeerstift mee, en je vriendin of buurvrouw mee. [l]