Jens Walvoort wint Weston beachrace voor de tweede keer

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend stond voor de 14-jarige motorcrosser uit Etten-Leur de afsluitende grote wedstrijd in het Engelse Weston-Super-Mare op het programma. Het is voor de jonge scholier zijn laatste wedstrijd van het seizoen, maar wel een van de grote wedstrijden. Met duizenden deelnemers verdeeld over verschillende categorieën en ruim 70000 toeschouwers is het een van de grootste strandraces. Zeker in Engeland waar de races live worden uitgezonden op de lokale televisie en internet.

Jens nam deel in de 85cc klasse en aangezien hij vorig jaar de winnaar was, ging hij als favoriet voor de overwinning de wedstrijd in. de wedstrijd bestaat uit 1,5 uur lang crossen op het strand van Weston, waar na een lang recht stuk de terugweg in een circuit is gemaakt met heuvels in het duingedeelte. De crosser uit Etten-Leur ging na het rechte stuk als eerste het strandcircuit op, maar verloor deze positie door een lichte crash. Na de eerste pitstop kreeg hij de nummer 1 van dat moment in het vizier en plaatste meteen een succesvolle aanval en wist met een voorsprong van meer dan 2 minuten de tweede pitstop te verrichten.Met nog 20 minuten te gaan en een voorsprong van 1,5 minuten kon alleen mechanische problemen Jens van de overwinning afhouden. De KTM motor bracht hem echter als eerste over de finish.

Een goede afsluiter is deze overwinning van een goed maar bewogen seizoen. Volgend seizoen maakt de jonge crosser de overstap naar de 125cc en zal daardoor deelnemen aan een volledig EK. [l]