Bibliotheek organiseert historische wandelingen in West-Brabant

ETTEN-LEUR - Ontdek de lokale geschiedenis van West-Brabant tijdens historische wandelingen. In de Nieuwe Nobelaer Bibliotheek staat de maand oktober in het teken van thema Geschiedenis. Daarom organiseert de Bibliotheek twee interessante historische wandelingen in de omgeving, want geschiedenis is overal! Natuur- en cultuurgids Ad de Klerk neemt wandelaars mee langs bijzondere punten in het West-Brabantse landschap.

De eerste historische wandeling op locatie vindt plaats op woensdag 31 oktober 13.00 uur. Het startpunt is Herberg in den Anker in Zundert. De wandeling gaat van start om 13.30 uur en neemt de wandelaar mee over dit prachtige landgoed met bomentuinen, bijzondere architectuur en boerderijen. Tijdens de wandeling wordt de ongelofelijke geschiedenis van de bewoners van het landgoed onthuld.
De volgende stop: Abdij Maria Toevlucht, waar de kapel en de Abdijwinkel van de Trappisten wordt bezocht. Vervolgens wordt doorgewandeld langs de vennen en heidevelden van de Tachtig Bunders. Om ongeveer 16.30 eindigt de tocht weer bij Den Anker, waar eventueel nog een drankje genuttigd kan worden.
Op zaterdag 17 november zal een tweede historische wandeling georganiseerd worden, ditmaal met als startpunt 't Pannehuske in Achtmaal. De wandeling vertrekt om 13.30 en neemt de wandelaar mee door de groentetuinen en boomgaarden van Landgoed Wallsteijn. Vervolgens steekt men de Turfvaart over en gaat de wandeling verder over het Landgoed de Oude Buisse Heide. Tussendoor is het mogelijk te stoppen om de Heerenkamer te bezoeken.

Aanmelden
Aanmelden voor een van deze historische wandelingen vol cultuur, natuur, architectuur en heel veel geschiedenis? Stuur een mail naar s.vanpeperstraten@nieuwenobelaer.nl. Iedereen begeeft zich met eigen vervoer naar de startlocatie. De tocht is rolstoeltoegankelijk. [l]