Ouders herdenken hun overleden kinderen

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 9 december organiseren de vrijwilligers van de lotgenotenvereniging OOK (Ouders van een Overleden Kind) samen met ritueelbegeleider Lilian Boudewijn-Slaats, een herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen, ter gelegenheid van en in het teken van Wereldlichtjesdag, met als thema: “Een arm om je schouders”.

Wereldwijd branden op deze dag (de tweede zondag van december) al voor de 22ste keer kaarsen om overleden kinderen, op welke wijze dan ook gestorven, te gedenken. Wij willen bij deze gelegenheid onze kinderen “vol in het licht” zetten. De bijeenkomst staat open voor ouders die een kind hebben verloren maar ook voor naaste familieleden, vrienden en andere betrokkenen.

De bijeenkomst vindt plaats in de accommodatie van Rijksscholengemeenschap ‘t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG in Bergen op Zoom. (Ingang Burg. Stulemeijerlaan). In de omgeving van de school is er volop parkeerruimte aan Bolwerk Noord, Bolwerk Zuid en de Rijtuigweg. Voor bezoekers die minder mobiel zijn, is er beperkt parkeerruimte op het terrein van de school, te bereiken via de Zuidzijde Zoom.

Om 17.30 uur zijn de bezoekers welkom in de school voor een kopje koffie, een gesprek met andere ouders en de vrijwilligers, waarna we om goed 18.00 uur naar het kunst- en cultuurgebouw van de school gaan voor de bijeenkomst. Bij de uitwerking van het programma spelen ritueelbegeleider Lilian Boudewijn-Slaats en docenten, kinderen en medewerkers van de school een belangrijke rol. Het programma van de bijeenkomst zal duren tot ongeveer 20.00 uur, waarna er nog ruimte is voor gesprek.

Aan de ouders, die aanwezig willen zijn, wordt gevraagd om tevoren de aanwezigheid op te geven, met de naam van het overleden kind én om digitaal een foto te sturen via het emailadres: vookwestbrabant@gmail.com. Wanneer de ouders ook vorig jaar zijn geweest, dan is de foto nog beschikbaar bij ons, of het moet een andere foto worden, dat kan natuurlijk ook.

De namen van de kinderen krijgen extra aandacht tijdens de bijeenkomst, via projectie op een Sterrenhemel en vervolgens wordt ook de foto van het overleden kind bij de ster geplaatst. Zo krijgen de namen en de foto’s van onze overleden kinderen een schitterende plaats aan de Sterrenhemel.

De bezoekers wordt verder gevraagd om - als ze dat willen - een foto van hun overleden kind mee te brengen. Deze foto’s krijgen een centrale plaats in het kunst- en cultuurgebouw, zoals dat gebruikelijk is bij bijeenkomsten van onze organisatie van lotgenoten.

Graag aanmelden voor uiterlijk 3 december, opdat we ruimte hebben om de Sterrenhemel goed voor te bereiden. [l]