Weer winst voor waterpolo jeugd

ETTEN-LEUR - Zaterdag 3 november speelde het waterpolo jeugdteam DIO/Hieronymus GD thuis tegen De Brabantse Wal.

Het was nog maar even geleden dat de waterpolo jeugd thuis speelde, maar afgelopen zaterdag mocht er weer in het thuiszwembad De Banakker een wedstrijd gespeeld worden. Een wedstrijd waarbij het geoefende positiespel in de praktijk kon worden gebracht. Door een supersnelle start zorgde Bas binnen 13 seconden voor een 1-0 voorsprong. Die voorsprong werd in de eerste periode vergroot door doelpunten van Jorrit, Bas en Manley. Die gezet konden worden door een gevaarlijk snelle aanval van Damian en goede verdediging van Miguel.

In de tweede periode ligt Lars voor de goal, maar mist jammer genoeg. Na een continue aanval door Lonneke, zetten zowel Damian als Miguel een doelpunt, maar ook De Brabantse Wal wringt zich voorbij keeper Yorick en scoort.

Beide teams vinden in de derde periode nieuwe energie en zorgen voor een afwisselend spel. Jorrit scoort, Vito valt aan en geeft een voorzet waarna Bas scoort. Schot op het doel door Rick, maar deze bal redt het net niet. Er is stevige druk van De Brabantse Wal waarbij zowel Saar als Ayca flink in de verdediging moeten. Zowel Lars als Damian scoren, maar ook vallen er ondanks de verdediging 2 tegendoelpunten.

Rick vlamt in de vierde periode en schiet twee keer hard op het doel. De keeper weet de bal te stoppen. Lonneke komt er wel voorbij en scoort. De wedstrijd wordt beslist met 11-3.

Een keer meetrainen

Lijkt waterpolo jou ook wel wat? Kom dan een keer meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur) of Robert Elst via jeugdcoordinatorwaterpolo@zpv-hieronymus.com (ZPV Hieronymus, Roosendaal).[l]