Deelnemers 1e ronde Belle Fleur-cup. FOTO D. DE KLEPPER
Deelnemers 1e ronde Belle Fleur-cup. FOTO D. DE KLEPPER D. de Klepper

DSE Belle Fleur-cup

ETTEN-LEUR - Ook dit seizoen gaan alle DSE JO 8 en 9 spelers gedurende het gehele seizoen met alle spelers uit die leeftijdsgroepen een 5-tal onderlinge toernooien spelen. Voor deze toernooien wordt gebruikt van 3 x een woensdagtraining, 1 x een zaterdagmorgen in de winterstop en 1 x (finale) een vooractiviteit op zondag voor een wedstrijd van Heren Zondag 1.

Er worden 6 steeds teams geformeerd die wisselend van samenstelling zijn. Per toernooi spelen alle teams tegen elkaar en worden er dus 5 wedstrijden gespeeld. De normale puntentelling geldt. Per toernooi wordt steeds per speler opgeteld hoeveel wedstrijdpunten er verdiend zijn. Aan het eind van de 5 toernooien komt er een winnaar die dus uit ieder JO8 of JO9 team kan komen. Om te voorkomen dat een keer niet kan worden meegedaan en daardoor wedstrijdpunten worden gemist, tellen de wedstrijdpunten van 4 toernooien mee. Indien alle toernooien wordt meegedaan, vervalt het minste resultaat.

De uiteindelijk beste 3 krijgen een prijs en de winnaar daarnaast een wisselbeker. Iedere speler krijgt ook nog een aandenken.

Omdat de prijzen voor deze cup worden gesponsord door kinderdagverblijf Belle Fleur wordt de strijd om de cup de Belle Fleur-cup genoemd.

Op 31 oktober jl. vond de 1e toernooironde plaats. De resultaten waren: team Feijenoord 12 punten; team AZ 10 punten; team NAC 10 punten; team PSV 5 punten; team Ajax 3 punten; team DSE 3 punten. De volgende toernooironde vindt plaats op 21 november a.s.

DSE JO7-3

In alle vroegte togen de spelertjes van JO7-3 afgelopen zaterdag naar Breda voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Groen Wit. Zoals verwacht draaide de wedstrijd al snel uit op een mooi schouwspel, waarin beide teams erg aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Nadat Teun en Lize erg dicht bij de openingstreffer waren geweest, waren het helaas de groenwitten die tegen de verhouding in de eerste en tweede goal binnenschoten. Gelukkig wist Jens snel daarna met een mooi afstandsschot de aansluitingstreffer te maken. Samy en Daan wisten vervolgens met knappe reddingen te voorkomen dat Groen Wit voor rust nog een keer kon scoren.

Na rust schoot DSE uit de startblokken. De verdediging van Groen Wit piepte en kraakte, maar de bal wilde er helaas niet in. Groen Wit wist daarna jammer genoeg wel het goal te vinden. Maar wederom was daar Jens die haast op Messiaanse wijze met een lobje 3-2 maakte. Vlak daarna had Samy de gelijkmaker op de schoen, maar weer had de tegenstander geluk. Groen Wit liep zelfs uit. Hoewel Teun met een prachtige solo nog een aansluitingstreffer wist te maken, vloeiden de krachten daarna langzaam uit de benen van DSE. Overigens niet bij Daan en Lize die zich met prachtige verdedigende acties ontpopten tot ware topverdedigers. Hoewel het scorebord met een stand van 3-7 anders deed vermoeden, had het publiek zich - ondanks de ijzige temperatuur - uitstekend vermaakt tijdens deze spannende pot voetbal. Nadat de tegenstanders was bedankt, keerden de jongens en het meisje van JO7-3 daarom toch tevreden huiswaarts. Volgende week een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Hopelijk is Naoufel, die vanwege ziekte afwezig was, er dan ook weer bij. [l]