Wijk De Streek breidt verder uit met zes woningen

ETTEN-LEUR - Buurt De Streek in Etten-Leur breidt verder uit. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de bouw van zes nieuwe woningen aan de Langstraat.

DOOR MONIQUE JANSEN

Het gaat om zes patiowoningen, oftewel laagbouwhuizen. Op het plan zijn geen zienswijzen ingediend. De afgelopen jaren is er volop gebouwd in de laatste nieuwbouwwijk van Etten-Leur. Zo verrezen er eerder al rijwoningen en vrijstaande huizen. Ook werden er nul-op-de-meter-woningen worden opgeleverd. Dat zijn huizen die geheel energieneutraal zijn. Er staan zowel koopwoningen als sociale huurwoningen voor huishoudens met een minimuminkomen.

'De Streek is gevarieerde wijk'

Fase drie

"Inmiddels is fase drie al ingegaan", vertelt wethouder Jan Paantjens van Wonen. Volgens hem heeft De Streek zich ontwikkeld tot een bijzonder gevarieerde wijk. Hij het belangrijk dat de nieuwbouwwijk aansluit bij de vraag van de bewoners. De zes patiowoningen voldoen aan die vraag. Het zou planologisch een goede aanvulling zijn. De wethouder heeft de verwachting dat de huizen uiteindelijk snel zullen worden verkocht door de projectontwikkelaar. De laagbouwwoningen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor de oudere doelgroep om levensloopbestendig te kunnen wonen.

Voorheen waren de gronden van De Streek voornamelijk in gebruik als landbouwgebied. De buurt heeft inmiddels ontwikkeld tot een groene buurt van Etten-Leur. De bewoners wonen bijvoorbeeld erg groen en er staan veel bomen. De Streek grens ook dicht aan het bos, maar de bewoners zijn tegelijkertijd ook snel bij sportclubs, winkels, de snelweg en verschillende scholen. De projectontwikkelaar van de zes patiowoningen kan na de goedkeuring van het college de bouwvergunning gaan aanvragen.[l]