Elf Elf in Ut Zwaajgat.
Elf Elf in Ut Zwaajgat. John Vrancken

Leurs elf-elf spektakel

ETTEN-LEUR - Zoals het een goede carnavalsvereniging betaamt, opent Leurse Leut met een spetterende 11/11-viering het seizoen 2018/2019. Dat gebeurt op zaterdag 10 november in ’t Turfschip aan de Schipperstraat.

Om ongeveer elf minuten over negen zal, geheel volgens traditie, het geheim worden prijsgegeven en de Prins van Leurse Leut worden voorgesteld aan het publiek. Ook de andere leden van het Protocol: de Nar, Pliessie en Grote Boer en de leden van de Raad van Elf worden dan bekendgemaakt. Natuurlijk zijn Hofkapel de Turfblaozers en de Troelekus ook van de partij, evenals de Boerenraad.

Voorstellen

Het is een goede gewoonte op de Leur om alle leden van de vereniging even voor te stellen aan het publiek, dat bestaat uit de echte carnavalsliefhebbers in hart en nieren. Gelukkig zijn er daar nog heel veel van in Ut Zwaajgat zoals Leur heet in carnavalstijd. Dit jaar komt er in elk geval verandering in het Protocol. Tenslotte hebben we uitgebreid afscheid genomen van Nar Wimmuhkuh. Hoe Leurse Leut de vacature(s) heeft ingevuld is ons niet bekend. Op het komende Elf-Elf-bal dat op zaterdag 10 november aanstaande wordt gehouden, zal blijken of dit is gelukt.

Rode draad

Tijdens deze avond wordt u uitgedaagd om mee te doen met het rode-draad-spel dat dit jaar geheel anders van opzet zal zijn. Dat beloofd wat. Eeuwige roem en een ludieke prijs zijn te verdienen.

Wil je het allemaal van dichtbij meemaken, kom dan zaterdag 10 november om 20.11 uur naar ’t Turfschip aan de Schipperstraat. De toegang is zo als altijd gratis, er is veel levende carnavalsmuziek van o.a. De Hutseklutsers en natuurlijk Hofkapel De Turfblaozers, er is het ludieke rode-draad-spel en natuurlijk is het de juiste plek om te weten wie Ut Zwaajgat voorgaan in de karnavalsviering en om eventueel kennis te maken met diverse bouwclubs en andere gezelschappen.

Een optreden van de Party Captains zal menigeen als 'muziek' in de oren klinken. Ja, het klopt: 'Wemme ut beste stukske!'