Unitas '30, meer dan alleen maar voetballen

ETTEN-LEUR - Als we het jeugdvoetbal van de laatste jaren eens goed onder de loep nemen, zien we enkele grote veranderingen. Voorheen ging bijna alle aandacht uit naar de voetbalsport zelf, tegenwoordig zien we dat het jeugdvoetbal een steeds belangrijkere taak heeft bij het opgroeien van onze jeugd. Er is duidelijk sprake van een groeiende sociale waarde voor het kind.

Om dit alles te verwezenlijken wordt er heel wat gevraagd van een voetbalvereniging. Unitas ‘30 heeft aan deze punten de afgelopen jaren veel aandacht besteed en heeft op deze punten een duidelijke voortrekkersrol genomen. Dit alles heeft geleid tot een pracht van een jeugdafdeling die wordt ondersteund door een kader van zeer gemotiveerde personen.

De goede organisatie en de bekwaamheid van de kaderleden staan garant voor een goede en verantwoorde manier van ontspanning waarbij ieder individu ruim voldoende aandacht krijgt. Ook het sociale aspect heeft bij Unitas ‘30 meer dan voldoende aandacht. Naast de wedstrijden op zaterdag en de trainingen wordt er volop voor het kind georganiseerd getuige de activiteitenkalender die voor het seizoen 2018-2019 is samengesteld.

Unitas ‘30 doet heel wat moeite om het spelplezier en de sociale waarde van het jeugdvoetbal zo hoog mogelijk te houden. Dit betekent dat er heel wat verwacht wordt van de begeleiding van de kinderen. Reeds een aantal keren zijn er bij Unitas ‘30 cursussen geweest waardoor er een fiks aantal begeleiders/ trainers met een diploma op zak rondlopen. Al deze begeleiders staan garant voor een gezonde sportbeoefening.

Unitas ‘30 neemt momenteel in de competitie deel met 80 jeugdteams in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Onder deze teams o.a. 10 meisjesteams in alle leeftijdscategorieën. De JO9/JO11/JO13 pupillen en mini-pupillen spelen hun wedstrijdjes op zaterdagmorgen, terwijl de JO15/JO17/JO19- junioren op de zaterdagmiddag hun kunsten op de grasmat mogen vertonen.

Ben jij een talentvolle voetballer en wil jij op hoog niveau willen gaan c.q. blijven spelen dan ben je natuurlijk van harte welkom. Ook meisjes/dames zijn natuurlijk van harte welkom. Vooral in de categorie meisjes kunnen we best nog wel versterkingen gebruiken. Een aantal spelers erbij werkt wat gemakkelijker. Informeer naar de mogelijkheden in de diverse categorieën. Kijk op onze website www.unitas30.nl/organisatie/ commissie voetbalzaken.

Tevens blijven wij altijd op zoek naar enthousiaste leiders en/of trainers die in de diverse categorieën een stukje begeleiding op zich willen nemen. Unitas’30 is gevestigd op Sportpark de Lage Banken aan de Concordialaan. Daar kan op vier kunstgrasvelden en een natuurgrasveld gespeeld worden.

Grote Club Actie

Wij verzoeken aan alle spelers die klaar zijn met hun intekenlijsten, deze zo spoedig mogelijk in te leveren bij Unitas’30. In de centrale hal van ons clubhuis kun je deze in de brievenbus deponeren. Wil jij nog extra lege intekenlijsten ? Deze kun je ophalen in de leiderskamer. Immers voor de beste lotenverkopers is er nog een leuke verrassing. [l]