Dikke winst voor DSE JO7-2 tegen RSV

ETTEN-LEUR - Het was een koude ochtend. IJs op het gras, handschoentjes aan. Echt voetbalweer. Jonah, Michiel, Finn en Nick begonnen de wedstrijd tegen RSV. Koen stond nog even wissel.

De mannen van JO7-2 zijn gretig en uit op winst. Na 5 minuten valt de eerste tegengoal. Helaas. Maar ze gaan vol goede moed verder. Op naar de 1-1. Die wordt na een mooie dribbel vanaf de middellijn ingeschoten door Michiel! DSE heeft duidelijk de overhand de eerste 10 minuten. Na een voorzet van Koen schiet Jonah bijna de 1-2 in maar hij gaat net naast. Time-out volgt. De handjes worden warm geblazen terwijl coach Jeroen het tactische spel beoordeeld. Met de handjes aan de goal begint het tweede deel van de eerste helft. Michiel scoort 1-2. Nu gaat het snel. Een aanval van RSV wordt mooi geblokt door Finn en de mannen gaan meteen door. Ze zetten druk en Michiel scoort weer! Een hattrick! Er ontstaan mooie eentweetjes, er wordt goed vrijgelopen. Nick en Jonah sluiten de verdediging. De tegenstanders krijgen weinig kansen. De doelpunten vallen nu snel. DSE is op dreef. Wat een wedstrijd. Vlak voor rust schiet Jonah nog met een hard schot op doel. Er ontstaat enige verwarring of dit doelpunt nog telt. DSE gaat de rust in met een 1-6 voorsprong. Dit mogen ze niet meer uit handen geven. Na rust gaat DSE de duels goed aan. Toch valt er een tegendoelpunt maar de jongens herpakken zich. Michiel scoort vanuit een indribbel 2-10! Nick en Koen verdedigen prima en voorkomen nog een tegendoelpunt. Daarna zakt de verdediging iets in en krijgt RSV de overhand. Er wordt door alle spelers veel meters gemaakt op het veld. Het is een dynamische wedstrijd. Na een tegendoelpunt raakt DSE gedesoriƫnteerd. Koen en Nick moeten zich in de verdediging herpakken. Ze zoeken de ruimte voorin maar de spitsen zijn moeilijk bereikbaar. Na de wissel probeert Finn de wedstrijd weer open te breken. Door een voorzet van Nick komt Michiel vrij voor de goal en schiet koel de 5-11 binnen. Dan maakt Nick nog 5-12 en Jonah maakt de wedstrijd af met binnenkant voet: 5-13. [l]